Cecile Smit en Stephanie Berends domineren dressuur Outdoor Warga

Share
  • 15 juli 2018 14:00

door: redactie, 15 juli 2018 14:00

blokjeWarga | Stegen.net
Outdoor Warga bood ook een uitgebreid dressuurprogramma, met ook rubrieken voor de Subtop. In het ZZ-zwaar behaalde Cecile Smit een dubbele overwinning met Edmond. De finale basissport werd gewonnen door Stephanie Berends.

Cecile Smit won bij Outdoor Warga met Edmond beide proeven in het ZZ-zwaar.

Cecile Smit won bij Outdoor Warga met Edmond beide proeven in het ZZ-zwaar.
Picture-Thizz

De Subtop op de mooie zandbodem had nog wel wat meer deelnemers verdiend, maar er was volop waardering voor de mogelijkheid om bij deze derde editie van Outdoor Warga te kunnen starten. In het ZZ-zwaar wist Cecile Smit beide proeven op haar naam te schrijven. De amazone uit Groningen behaalde met haar 9-jarige ruin Edmond scores van 64,643% en 67,286%.

In deze klasse waren de tweede prijzen voor Floor Vos met Fine-Tuned DFV (64,00%) en Callista Leeuwerke met Santo’s Fatal Love (66,00%). Cecile Smit won ook de zware tour met Bolero met 61,196%. Een oranje rozet was er ook voor Laura Zwart, die met Lumen Express de lichte tour op haar naam zette met 69,485%/ Met deze score liet de amazone uit Oosterwolde Nathalie Vorenhout (Anna van de Haffriehoeve) en Ellen Wynia (Chakakahn) ruimschoots achter zich.

Stephanie Berends was met Sipko's Colorado zeer succesvol in het Z2.

Stephanie Berends was met Sipko’s Colorado zeer succesvol in het Z2.
Picture-Thizz

Basissport
Bij de basissport gooide Stephanie Berends hoge ogen. Ze werd eerste en derde met Sipko’s Colorado in het in handicap verreden Z2/ZZ-licht. Vervolgens was Berends ook de beste in de finale voor de beste deelnemers uit de klassen Z1, Z2 en ZZ-licht. Kenna Bakker wist ook een Z2-proef te winnen met Ginfonia KB. In het Z1 wonnen Shelly Nol (Sipko’s Loxley) en Bennie van Es (Joarryt GPB).

Fotografie: Picture-Thizz