Fabiënne Roelofsen de beste in Grote Prijs Outdoor Zuidwolde

Share
  • 16 augustus 2020 19:58

door: Steven Stegen, 16 augustus 2020 19:58
📌 VEENINGEN – Fabiënne Roelof­sen zege­vierde zondag in de Grote Prijs van Out­door Zuid­wolde. In een barrage met tien deel­nemers was zij op spec­taculaire wijze de beste met Canto Bruno.

CSI Zuidwolde trok een enorm deelnemers­veld, met daarbij ook de nodige grote namen. De mooie locatie en goede bodem blijven aantrekkelijk, ook voor het publiek, dat in behoorlijke aantallen naar Veeningen was gekomen.

Outdoor Zuidwolde Fabiënne Roelofsen
Fabiënne Roelofsen met Canto Bruno bij CSI Zuidwolde..
📸 Steven Stegen

In de finale was voor een aantal deelnemers de toegestande tijd een factor, maar ook de driesprong was niet voor iedereen even makkelijk. Zo verslikte Albert Zoer zich flink in deze hindernis. Tot twee keer toe weigerde Florian deze obstacels te nemen. Bas van der Aa reed wel nul, maar kreeg een tijdfout.

Huldiging Fabiënne Roelofsen.

Al in de tweede rit van de barrage leek de winnaar bekend. Caroline Müller zette met haar paard Diarindo Z op de laatste lijn zo enorm veel snelheid dat niemand daar nog aan leek te kunnen komen.

Toch werd de Duitse bijna aan het einde van de ontknoping nog geklopt. Daarvoor zorgde Fabiënne Roelofsen. In de dubbelsprong leek zij flink in de problemen te komen, maar toch lukte het om met haar paard Canto Bruno zonder problemen deze opgave te tackelen.

De 27-jarige winnares uit Raalte prees na afloop haar paard. ,,Ik heb de overwinning voor honderd procent aan hem te danken! Hij is een echte meewerker. Ik kwam heel dicht in de dubbel, maar hij redde me.” Roelofsen zit lekker in de flow. ,,We zijn onlangs naar Polen geweest en ook op het NK ging het lekker. Gisteren had ik hier één foutje, maar dat lag aan mij.”

Jurre van Bommel uit Ruurlo pakte met Edmond de derde plaats. Daan van Geel deed als laatste starter nog een dappere poging om hoog in het klassement te komen, maar hij kreeg met Guus een fout.

Outdoor Zuidwolde 2020
RuiterPaardstrafpnt
1.Fabiënne RoelofsenCanto Bruno
v. Cantoblanco
0-38.23
2.Caroline MüllerDiarindo Z
v. Diarado
0-40.19
3.Jurre van BommelEdmond
v. Vegas VDL
0-41.56