archief
contact
+31 6 53239630

Jeanine Nieuwenhuis grijpt zilver op EK voor U25

📌 PILISJÁSZFALU – De medailleregen op het Europees kampioenschap in Hongarije blijft maar doorgaan. Jeanine Nieuwenhuis ging vanmorgen in alle vroegte naar de individuele zilveren medaille. De U25-amazone realiseerde met haar TC Athene.
EK 2020 Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene
Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene (archieffoto)

📌 PILISJÁSZFALU
📝 KNHS | STEGEN.NET

De medailleregen op het Europees kampioenschap in Hongarije blijft maar doorgaan. Jeanine Nieuwenhuis ging vanmorgen in alle vroegte naar de individuele zilveren medaille. De U25-amazone realiseerde met haar TC Athene.

Nieuwenhuis kwam tot een mooie score van 74,10% en mocht daarmee achter de Duitse Ann-Kathrin Lindner aansluiten. ,,Het was weer een feestje om hier te mogen rijden”, vertelt een blije Nieuwenhuis, KNHS Talent van Jaar 2019.

Het was al vroeg dag voor de 25-jarige amazone, want na de euforie van de gouden teammedaille mocht zij vanmorgen vroeg haar bed uit om in de vroegte haar individuele proef te rijden. ,,TC Athene had niet de meeste hersteltijd, maar ik ben heel tevreden met hoe hij liep. Hij heeft zoveel kwaliteit en geeft altijd alles; dat voelt gewoon heerlijk.”

Wachten vreselijk

Als tweede starter is het vervolgens een lange ochtend, voordat bekend is welke kleur Nieuwenhuis’ medaille heeft. ,,Dat wachten is vreselijk, dat vind ik het ergste aan vroeg starten. Ik ben heel blij met mijn zilveren medaille. Ik heb gereden zoals ik wilde rijden en mijn proef was gewoon goed. Ik had geen missers. Het niveau is hoog en mijn collega’s hebben ook stappen gemaakt in het afgelopen jaar. Als iemand anders op het moment beter is, dan is hij gewoon beter.”

,,Ik ben blij dat we in dit coronatijdperk hier toch kunnen rijden en met elkaar strijden om de titels. Dat doet de sport goed. We zijn hier met twee sterke Nederlandse teams en hadden gisteren, ondanks de nodige tegenslagen, twee gouden teammedailles. Ik ga nu even heel erg rustig ademhalen en mijn paard de tijd geven om te herstellen. Morgen is een rustdag en vrijdag gaan we er in de kür op muziek weer met het mes tussen onze tanden tegenaan. We zien wel dat dat brengt. Wat het doel is? Goed paardrijden!”

Jasmien de Koeyer en haar Esperanza (v. Desperados) lieten 71,89% noteren en mogen zich met hun zevende plek opmaken voor de kür op muziek komende vrijdag. Datzelfde geldt voor de als negende geëindigde Febe van Zwambagt. Zij reed met Edson (v. Winningmood) naar 70,69%.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel