Marten Luiten: ‘de landenwedstrijd ging niet zonder slag of stoot’

Share
  • 18 augustus 2020 22:07

door: redactie, 18 augustus 2020 22:07

📌 PILISJÁSZFALU
📝 STEGEN.NET
📸 Equigeniek

Marten Luiten blogt vanuit Hongarije, waar hij met het team Young Riders goud behaalde in de landenwedstrijd op het EK dressuur. Hij reed met Fynona als laatste.

door: Marten Luiten

Wát een spannende dagen waren dit!! Een landenwedstrijd die zeker niet zonder slag of stoot ging, maar uiteindelijk mocht het resultaat er zijn: een gouden medaille!

Gouden team Young Riders.
Het gouden team Young Riders.
📸 Equigeniek

Zelf moest ik als allerlaatste van start gaan. Van te voren hadden we afgesproken dat ik niet wilde weten welke score ik zou moeten halen voor een gouden medaille. Na de proef werd de score bekend gemaakt en bleek dat de score genoeg was om de landenwedstrijd te winnen van onder andere concurrenten als Duitsland en Denemarken! Individueel werd ik door drie juryleden aan kop gezet en scoorden we 75,823% in totaal waarmee we uiteindelijk tweede werden in het eindklassement! Heel blij mee!

Ook de U25-amazones deden het heel erg goed en haalden de tweede gouden teammedaille van de dag binnen, zo knap! Al met al was dit een superdag, op naar de individuele wedstrijd. Morgen komen de U25-amazones aan start en de Nederlandse Young Riders hebben allemaal op donderdag geloot. We hebben er zin in!!