Marten Luiten: ‘met drie medailles terug van het EK is geweldig!’

Marten Luiten: ‘met drie medailles terug van het EK is geweldig!’

22 augustus 2020 14:44 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

📌 PILISJÁSZFALU
📝 STEGEN.NET
📸 FEI | Lukasz Kowalski

Voor Young Rider Marten Luiten zit het EK er op en wat was het een succesvol kampioenschap! De 18-jarige ruiter keert terug met teamgoud, individueel goud en brons in de kür. In zijn laatste blog blikt hij terug op een geweldig EK.

door: Marten Luiten

Inmiddels is de terugreis weer begonnen. Vanochtend zijn we met de Nederlandse deelnemers weer vertrokken naar Straubing. Daar overnachten we met alle paarden om vervolgens morgen weer door te rijden naar huis.

Gisteren werden de kür op muziek finales gereden. In de U25 won Jeanine Nieuwenhuis weer zilver. Later kwamen de Young Riders weer van start. Tijdens het losrijden was het gevoel eigenlijk net zo fijn als de dagen ervoor. Eenmaal in de ring kwam er toch wat teveel spanning om de hoek kijken, waardoor we fouten hadden in de beide galopwisselseries waar we normaal juist goed op scoren.

Marten Luiten en Fynona tijdens het EK 2020 in Pilisjàszfalu in Hongarije.

Het drafgedeelte in de proef ging wel weer fijn, maar door de spanning en dikke fouten kwam de score gisteren uit op een alsnog hele mooie 77,61%! Hiermee hadden Fynona en ik uiteindelijk brons gewonnen!

Ondanks dat de kür dus niet helemaal naar m’n zin ging, ben ik heel tevreden over deze week! Fynona en ik hadden nog maar één internationale Young Riders wedstrijd gereden voor dit EK, dus om dan met drie medailles thuis te komen is geweldig!

Nederlandse Daphne van Peperstraten won de kür bij de young riders, waardoor alsnog het Wilhelmus gedraaid kon worden in de afsluitende rubriek van het EK Young Riders en U25 2020! We hebben het enorm naar onze zin gehad met een superleuk team in Hongarije en kijken uit naar de komende wedstrijden!

🐴 Paardensportnoord