archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten: ‘met drie medail­les terug van het EK is geweldig!’

📌 PILISJÁSZFALU — Voor Young Rider Marten Luiten zit het EK er op en wat was het een suc­ces­vol kam­pi­oen­schap! De 18-jarige rui­ter keert terug met team­goud, indi­vi­du­eel goud en brons in de kür. „Met drie medail­les thuis komen is geweldig!” 
Marten Luiten Fynona EK2020

📌 PILISJÁSZFALU
📝 STEGEN.NET
📸 FEI | Lukasz Kowalski 

Voor Young Rider Marten Luiten zit het EK er op en wat was het een suc­ces­vol kam­pi­oen­schap! De 18-jarige rui­ter keert terug met team­goud, indi­vi­du­eel goud en brons in de kür. In zijn laat­ste blog blikt hij terug op een gewel­dig EK.

door: Marten Luiten

Inmiddels is de terug­reis weer begon­nen. Vanochtend zijn we met de Nederlandse deel­ne­mers weer ver­trok­ken naar Straubing. Daar over­nach­ten we met alle paar­den om ver­vol­gens mor­gen weer door te rij­den naar huis.

Gisteren wer­den de kür op muziek fina­les gere­den. In de U25 won Jeanine Nieuwenhuis weer zil­ver. Later kwa­men de Young Riders weer van start. Tijdens het los­rij­den was het gevoel eigen­lijk net zo fijn als de dagen ervoor. Eenmaal in de ring kwam er toch wat teveel span­ning om de hoek kij­ken, waar­door we fou­ten had­den in de beide gal­op­wis­sel­se­ries waar we nor­maal juist goed op scoren.

Marten Luiten en Fynona tij­dens het EK 2020 in Pilisjàszfalu in Hongarije.

Het draf­ge­deelte in de proef ging wel weer fijn, maar door de span­ning en dikke fou­ten kwam de score gis­te­ren uit op een als­nog hele mooie 77,61%! Hiermee had­den Fynona en ik uit­ein­de­lijk brons gewon­nen!

Ondanks dat de kür dus niet hele­maal naar m’n zin ging, ben ik heel tevre­den over deze week! Fynona en ik had­den nog maar één inter­na­ti­o­nale Young Riders wed­strijd gere­den voor dit EK, dus om dan met drie medail­les thuis te komen is geweldig!

Nederlandse Daphne van Peperstraten won de kür bij de young riders, waar­door als­nog het Wilhelmus gedraaid kon wor­den in de afslui­tende rubriek van het EK Young Riders en U25 2020! We heb­ben het enorm naar onze zin gehad met een super­leuk team in Hongarije en kij­ken uit naar de komende wedstrijden!


gerelateerde berichten
Total
2
Share