Home » Coronavirus: hooi hamsteren en zorgen over afwikkeling schade
nieuws

Coronavirus: hooi hamsteren en zorgen over afwikkeling schade

📌 Ermelo
📝 STEGEN.NET | KNHS

Dat het coronavirus ook de hippische sector hard raakt is geen nieuws. Evenementen zijn geschrapt, de handel krijgt een flinke tik. En niemand weet hoelang het gaat duren. Intussen merkt de fouragehandel dat er gehamsterd wordt.

Handelaren in paardenvoer raden momenteel hun vaste klanten aan om tijdig te bestellen. Het loopt namelijk storm met de aanvragen voor paardenvoer, zoals hooi. Ingeplande routes zitten veelal vol en de capaciteit is al uitgebreid. Er is op zich voldoende voorraad, maar probleem is dat iedereen het nu wil hebben, zo zegt een woordvoerder.

Intussen breken organisaties van hippische evenementen zich het hoofd over hoe ze de schade kunnen dragen en op termijn toch weer door kunnen. Indoor Tolbert had nu volop bezig moeten zijn, maar tijdens de eerste dag moest het evenement noodgedwongen vroegtijdig worden beëindigd.

Of sponsors hun toezeggingen kunnen en willen waarmaken is afwachten. ,,Niemand kan iets aan deze situatie doen. Ik denk dat we het samen moeten proberen te dragen”, zei Louwe Mulder van de HJC-manege vorige week al.

Het kabinet heeft een heel pakket aan steunmaatregelen goedgekeurd. De KNHS is in samenwerking met andere sportbonden en onder leiding van NOC*NSF in gesprek met de rijksoverheid en de gemeenten om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen er aan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken.

🔴 Stegen.net

Deel dit met je vrienden