Norgermarkt concours gaat toch niet door vanwege corona

  • 31 juli 2020 19:35
door: redactie, 31 juli 2020 19:35

📌 Norg
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Het Norgermarkt concours voor tuigpaarden op 13 september gaat toch niet door. De organisatie maakte dat vrijdag bekend. De reden laat zich raden: corona.

,,We hebben ons steeds ingespannen om het concours door te laten gaan en hebben steeds overleg gevoerd met de gemeente Noordenveld. De terugkerende problemen zijn en blijven de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers in verband met Covid-19. Die verantwoordelijkheid ligt bij het bestuur”, aldus voorzitter Reinder Auwema.

Auwema: ,,Door de coronamaatregelen moet iedere bezoeker blijven zitten, mogen ze niet over de dranghekken hangen en moeten er aanvullende maatregelen worden genomen om bezoekers te mogen ontvangen en is het toezicht op de 1,5 meter afstand een harde eis. Ook de deelname voor de diverse rubrieken is nog erg onzeker en nu de coronamaatregelen weer lijken te worden aangescherpt heeft het bestuur besloten de voorbereidingen stop te zetten.”

Voor 2021 zal het bestuur van Stichting Norgermarkt Concours de organisatie in de loop van dit jaar weer oppakken, zodat we op 27 Juli 2021 wederom een kwaliteitsvol concours hippique kunnen organiseren voor Tuigpaarden, Friezen en Hackneys.