Marieke van der Putten zet in Exloo concurrentie op achterstand

Share
  • 8 november 2021 16:57

door: redactie, 8 november 2021 16:57

📌 Exloo
📝 KNHS | paardensportnoord

Marieke van der Putten won zondag met Tørveslettens Titanium RS2 de Grand Prix bij de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie in Exloo. Bij de U25 was Evelien Huberts met Watoeshi de beste en in de Prix St. Georges ging de overwinning naar Bennie van Es met Tizian fan Ass.

In de Grand Prix noteerde Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) 72,428%. De tweede combinatie die boven de 70 procent scoorde was Mara de Vries met Habibi DVB (v. Don Schufro). Zij werden tweede met 70,942%. Sophie Reef reed Charming Lady (v. Painted Black) met 69,638% naar de derde plek.

,,Marieke had haar paard er fijn aan staan, mooi in balans en met veel harmonie. We konden een hoop achten kwijt voor de piaffe en passage. Titanium wisselde voor een pirouette, dat was een duur foutje. Dit is een prachtige combinatie met nog ruimte voor verbetering”, vertelt Janine van Twist die samen met Patricia Wolters en Mattie Boomaars de jury vormde.

Van Twist: ,,Mara kon haar paard heel mooi op lengte houden. Zij toonden een fijne passage en mooie piaffe. De pirouettes kunnen nog iets meer verzameld en ze hadden een fout in de wisselserie om de twee. Dat kostte wat punten. Zowel Titanium als Habibi hebben heel veel talent voor de piaffe en passage. Dat is fijn in de Grand Prix. Sofie en Charming Lady zijn ook een fijne combinatie met eigenlijk alles in huis om een goede Grand Prix te rijden. Sofie kan nog wat meer op de afwerking letten.”

U25

Het jurycorps dat de Grand Prix beoordeelde, deed dat ook in de U25. Daarin eindigde Corinda Luttjeboer ruimschoots bovenaan. Met Cirano DC (v. United) scoorde de amazone 68,889%. Op twee Evelien Huberts en Watoeshi (v. Rousseau) met 65,342%, gevolgd door Carlijn Vaessen en Fossbury (v. Ampère) met 64,786%.

In de Prix St. Georges scoorden twee combinaties boven de 72%. Dat waren Bennie van Es met Tizian fan Ass (v. Epke 474) met 72,941% en Corinda Luttjeboer met Endyrava (v. Lord Leatherdale) met 72,157%. Vai Bruntink en Heidolyn (v. Wynton) werden derde met 67,745%. Deze rubriek werd gejureerd door Monica Drohm, Sarina Mayr en Jarmilla Peterson.

Juryvoorzitter Drohm: ,,Bennie reed een hele goede proef met heel veel achten erin. Zijn Fries Tizian loopt top en het was heel fijn om naar te kijken. Het stapgedeelte van Corinda was wel correct maar mag wat losser en ruimer. Nu bleef ze hangen op zessen. In de draf kon de aanleuning iets constanter, daarin was haar paard af en toe wat verkanteld maar over de benen heeft hij heel veel kwaliteit. Het galopgedeelte was echt geweldig en met name de wissels. Daarvoor was het laagste cijfer een acht.”

Bij de Young Riders was de zege voor Brandy Bos, die met Florett W Marten Luiten op Tailormade Zofie achter zich hield. Marjan Hooge won met Gabana (v. Bretton Woods) het ZZ-zwaar.

KNHS Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie

De KNHS Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. De serie bestaat uit een reeks competitiewedstrijden en wordt afgesloten met een finale.

Voor de klassen U25 en Grand Prix was deze wedstrijd in Exloo was de laatste selectie voor de finale. Voor de Prix St. Georges staan nog twee selecties op de kalender: 13 november in Berkel-Enschot en 4 december in Den Hoorn. De finale wordt verreden op 23 januari in Kronenberg.