Marokkaanse koetspaarden verhongeren door coronacrisis

Share
  • 7 november 2020 08:55

door: redactie, 7 november 2020 08:55

🐴 Marrakech
📝 paardensportnoord | Volkskrant

De coronacrisis heeft voor de paarden die voor de koetsen in het Marokkaanse Marrakech lopen onverwachte gevolgen. Doordat toeristen wegblijven is er geen werk en dus geen inkomen. Veel koetsiers kunnen hun paarden nu niet meer (genoeg) te eten geven, zo meldt de Volkskrant.

Volgens een artikel in de Volkskrant laten toeristen zich al maanden niet meer zien in de anders zo populaire plaats., De gevolgen voor de paarden worden steeds zichtbaarder: Bij sommige dieren steken de heupbotten en ribbenkasten spichtig uit het lijf, zo constateert de verslaggever van de krant.

Koetspaarden in Marokko.
📸 Sulox32 | Pixabay

In Marrakech zouden sinds de coronacrisis al 25 paarden aan de honger zijn bezweken, zo vertelt koetsier Rachid Loudini aan de Volkskrant.

Inmiddels zamelen liefdadigheidsorganisaties geld in en doneren ze af en toe voedselzakken aan de eigenaars van de paarden. Voor de paarden die er het ergst aan toe waren zijn een aantal opvangadressen gevonden. Een daarvan is de Société Protectrice des Animaux et de la Nature (Spana): een dierenasiel en -ziekenhuis, dat grotendeels draait op giften van Britse donateurs.

,,In de dertig jaar dat we bestaan, hebben we nooit eerder hongerende paarden opgevangen”, zegt Hassan Lamrini (60), dierenarts en directeur. ,,We zien ook veel darmproblemen. Nu de eigenaren geen geld hebben om voedsel te kopen, laten ze hun dieren scharrelen bij de vuilcontainers. Met alle gevolgen van dien.”

Afbeelding van Sulox32 via Pixabay