Zo kun je de spullen van en voor je paard goed opbergen en bewaren

Share
  • 9 november 2020 20:54

door: redactie, 9 november 2020 20:54

🐴 Leeuwarden
📝 paardensportnoord

Ben jij fan van het opruimen van je paardenspullen? Nou als je naam niet Marie Kondo is dan is de kans groot dat jij ook een hekel hebt aan het opruimen. Toch is er iets dat nog vervelender is: als je iets dat je beslist nodig hebt niet kunt vinden. Zo wil je liever niet een kwartier bezig zijn om een handschoen of iets dergelijks te vinden.

Zul je uiteindelijk toch zien dat het nog in je Ted Baker tas zat en je niet goed had gekeken. Het is dus wel degelijk van belang om al je spullen goed op te bergen, waardoor je helemaal niets meer kwijt zult raken. Met de onderstaande tips is dit zeker mogelijk.

Bewaren of weggooien?

Vaak bewaren we spullen die we eigenlijk helemaal niet meer nodig hebben. Dit zal ook het geval zijn bij jouw paard. Je moet dus goed bekijken welke spullen in je zadelkamer of op stal nog echt waarde hebben. Zo zullen emmertjes waarin snoepjes voor je paard hebben gezeten vrijwel altijd overbodig zijn, dus hoef je ze niet te bewaren. Wel kunnen ze gebruikt worden om voer in op te slaan, maar ook kun je er spullen in organiseren. Dit doe je natuurlijk ook in een anti diefstal rugzak, al kun je hier beter geen paardenvoer in opbergen.

De nutteloze spullen kun je dus over het algemeen beter weggooien. Ze nemen alleen maar ruimte in terwijl ze zo goed als overbodig zijn. Dit geldt ook voor samples, al kun je hier mogelijk nog iemand anders blij mee maken.

Organiseren

De spullen die nog wel nut en waarde hebben kun je het beste groeperen. Je bewaart ze dan dus soort bij soort. Zo kun je de dekjes bij elkaar opbergen, net zoals alle verzorgingsproducten voor je paard. Op deze manier kun je de spullen net wat gemakkelijker vinden. Om het sorteren nou helemaal goed uit te voeren is het verstandig om manden en/of dozen aan te schaffen. Zodoende hoef je niet alles bij elkaar te zetten, maar kun je juist elke groep producten een eigen mand of doos geven. Hierdoor zal je ook voorkomen dat alles toch weer door elkaar gaat, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dit wil je bovendien ook niet in een Fjallraven rugzak.

Netjes houden

Nu je alle spullen goed hebt opgeborgen en de zadelkamer perfect georganiseerd is wil je dat natuurlijk ook zo houden. Hierbij kun je gebruik maken van de drie gouden regels. Nummer 1: Leg de spullen weer op dezelfde plek terug nadat je ze gebruikt hebt. Regel nummero 2: Gooi de manden, dozen of boxen niet helemaal vol.

Last, but not least: Zorg ervoor dat er een prullenbak in de buurt is. Door je echt aan deze drie belangrijke regels te houden zal je de zowel de zolderkamer als de stal netjes houden, waardoor je binnenkort niet weer hoeft op te ruimen. Bovendien zal je nooit meer iets kwijtraken. Hierdoor zal je dus kostbare tijd besparen en kun je deze minuten gebruiken om nog meer bij je paard te zijn.

🐴 Paardensportnoord | Ingezonden mededeling