FNRS enthousiast over nieuw opruimsysteem paardenpoep

Share
  • 15 september 2013 11:35

door: redactie, 15 september 2013 11:35

ERMELO | Stegen.net | FNRS
Paardenpoep op de openbare weg wordt door een toenemend aantal mensen als een probleem ervaren. De FNRS erkent dat en is enthousiast over een nieuw product dat op de markt is gekomen om de mest te kunnen opruimen: de Mestboytogo.

Een groep bij de FNRS aangesloten hippische ondernemers bekeek de Mestboytogo bij een bezoek aan de Bereden Politie Haaglanden. Paardenmest op straat zorgt in steeds meer gemeenten voor problemen tussen ruiters en andere burgers. De maatschappelijke druk om paardenmest op te ruimen neemt toe. Er zijn gemeenten die het zelfs opnemen in hun plaatselijke wetgeving.

Wilfred Franken van de FNRS krijgt een Mestboytogo.

Wilfred Franken van de FNRS krijgt een Mestboytogo.

Ruiters begrijpen dit probleem, maar tot op heden bestond er geen acceptabele oplossing. De bij velen bekende poepzak maakt paarden angstig en daarmee gevaarlijk. Daarnaast is schoonmaken van de mestzak geen aangenaam klusje. De Mestboytogo is de oplossing van het mestprobleem. Tijdens de uitgebreide testperiode van de Mestboytogo gaven circa 50 ruiters aan de Mestboytogo als een goed werkend middel te beschouwen. Ook de FNRS is ervan overtuigd dat de Mestboytogo kan rekenen op een draagvlak in de paardensportwereld.

De Mestboytogo kan in de achterzak of aan het zadel worden meegenomen. Opengeklapt komt er een soort schraper met zak uit. De mest kan hiermee eenvoudig worden opgeruimd. De zak wordt daarna aan het zadel geklikt. Het opruimen neemt minder dan 45 seconden tijd in beslag. Tenslotte kan de zak worden weggegooid in de vuilnisbak.

De FNRS is enthousiast over deze uitvinding. Wilfred Franken, directeur Ondernemerszaken van de FNRS geeft aan waarom de FNRS haar naam aan het product heeft verbonden. ,,De maatschappelijke druk is niet te stoppen. Wij willen liever dat ruiters en ondernemers in de ruitersport gebruik maken van oplossingen die voor ons acceptabel zijn, in plaats van het initiatief over te laten aan de overheid.”