archief
contact
+31 6 53239630

Exloo opnieuw in de race voor organiseren EK dressuur U25

📌 EXLOO – Exloo heeft zich bij de FEI gemeld om dit jaar van 11 tot en met 15 augustus het EK dressuur U25 te organiseren. Dat zou in Donaueschingen plaatsvinden, maar de Duitse organisatie heeft zich teruggetrokken.
Het podium van de Grand Prix bij het EK U25 in Exloo.

📌 Exloo
📝 paardensportnoord | Eurodressage

Exloo heeft zich bij de FEI gemeld om dit jaar van 11 tot en met 15 augustus het EK dressuur U25 te organiseren. Dat zou in Donaueschingen plaatsvinden, maar de Duitse organisatie heeft zich vanwege de onzekerheden rond corona teruggetrokken.

Volgens Eurodressage.com is Exloo één van de vier kandidaten die zich hebben gemeld om in het ontstane gat te springen. Ook het Duitse Hagen, het Hongaarse Pilisjaszfalu en het Spaanse Valencia hebben zich kandidaat gesteld.

Denise Nekeman zette met de hengst Boston STH het beste Nederlandse resultaat neer in de landenwedstrijd.
Denise Nekeman met de hengst Boston STH tijdens het EK van 2018 in Exloo.
📸 Steven Stegen

De organisatie in Exloo maakte in 2018 een uitstekende indruk toen ze het EK U25 mocht houden. De Drentse organisatie kreeg toen veel lof. Nederland haalde destijds teamzilver.

Volgende maand hakt de FEI de knoop door, waarbij Exloo stevige concurrentie heeft van met name Hagen.

Onzeker

Gezien de coronapandemie is het overigens erg onzeker hoe het zomerseizoen er uit gaat zien. Zo komen er ook steeds meer signalen dat de Olympische spelen toch niet door zouden gaan, al wordt dat door de Japanse regering tegengesproken.


Total
4
Shares
0 deel
0 deel
4 deel
0 Tweet
0 deel