Kadervorming Exloo: dressuurruiters goed uit coronacrisis

Share
  • 28 juni 2020 20:54

door: Steven Stegen, 28 juni 2020 20:54

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

Veel dressuurcombinaties lijken relatief goed door de coronacrisis te zijn gekomen, zo bleek dit weekend bij de kadervorming in Exloo. In de Grand Prix werd een aantal mooie scores behaald.

Een echte wedstrijd was het vanwege corona nog niet, maar ondanks het ontbreken van het competitie-element en de rustige sfeer langs de baan was het toch een mooi meetmoment, waar voor de dressuurliefhebbers genoeg te genieten viel.

Denise Nekeman met Boston Sth.
📸 Steven Stegen

In de Grand Prix kwamen 16 combinaties aan de start. Goed voor de dag kwam onder andere Denise Nekeman met haar enerverende elastische Boston Sth (v. Johnson). De combinatie maakte indruk. Het was dat er een kleine fout in de eners zat, anders was de score nog hoger uitgevallen dan de 73,442% die nu op het protocol kwam.

Diederik van Silfhout
Diederik van Silfhout met Pin Rock’s Foxfire Blitz.
📸 Steven Stegen

Diederik van Silfhout verscheen in de baan met Pin Rock’s Foxfire Blitz. Het werd een proef om van de genieten. Wat een souplesse en schwung toonde dit duo. Foutjes in de eners en in het zig-zag appuyement drukten de score, maar met een mooie 73,333% zette Van Silfhout een knap resultaat neer.

Adelinde Cornelissen met Fleu de Baian.
📸 Steven Stegen

Ook Adelinde Cornelissen scoorde boven de 70 procent. Ze kwam aan de start met Fleau de Baian (v. Jazz), die een lekkere frisse proef liep en uitkwam op 70,580%.

Opvallend goed kwam ook Lisanne Veenje voor de dag met haar Fries Wirdmer fan ‘ e Boppelannen. Dit paard doet heel knap mee en overtuigt niet alleen in de draf, maar ook in de galop. De score was 66,413%.