Organisator CSI Salland aansprakelijk voor stormschade

Organisator CSI Salland aansprakelijk voor stormschade

22 januari 2021 16:18 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

📌 Mariënheem
📝 paardensportnoord | De Stentor

Het voormalige CSI Salland draait alsnog op voor de schade die in 2017 ontstond nadat een storm over een tent raasde waarin paarden waren gestald. Dat heeft de rechtbank bepaald. Hoe hoog het schadebedrag uitvalt is nog onduidelijk.

Een amazone die tijdens het evenement haar paard in de tent had gestald had de zaak aangespannen, zo meldt de regionale krant De Stentor. Tijdens het concours waaide de tent in, waarbij tientallen paarden gewond raakten.

De schade leek mee te vallen: acht paarden liepen schaafwonden op.

Een van de deelnemers moest haar in paniek geraakte paard loslaten. Dat nam de benen en werd uiteindelijk gevangen, maar liep serieuzere verwondingen op. Volgens de eigenaar was het paard op het moment van het ongeluk zo’n 200.000 euro waard. Het dier werd na het ongeluk geopereerd, maar herstelde nooit meer volledig en is geen schijntje meer van de waarde van destijds waard, zo bepleitte de eigenaresse voor de rechtbank.

In de reglementen van de wedstrijd stond dat de organisatie niet aansprakelijk gesteld kon worden voor schade aan deelnemers of goederen, maar dat ziet de rechtbank anders. De weersverwachtingen van die dag waren dermate ernstig, dat de organisatie maatregelen had moeten nemen, zo luidt het oordeel.

Drie andere paardenbezitters dienden ook schadeclaims in na het omwaaien van de tent, maar die werden door de verzekering van het toenmalige CSI Salland uitgekeerd.