CSI Salland niet langer internationaal door nasleep storm vorig jaar

CSI Salland niet langer internationaal door nasleep storm vorig jaar

2 juli 2018 18:50 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeMariënheem | stegen.net
De organisatie van CSI Salland heeft besloten om het springconcours dit jaar vorm te geven als nationaal concours. ,,We willen dit jaar een mooie nationale springwedstrijd op de kalender zetten. Een landelijk concours met de uitstraling van een CSI, waarbij we kwaliteit boven kwantiteit stellen”, vertelt voorzitter Jeroen Bakker. “CSI Salland heet dit jaar Nationaal Indoor Salland”.

Hendrik-Jan Schuttert

Hendrik-Jan Schuttert won vorig jaar met Balboa het CSI Salland.
 Nationaal indoor Salland | FotoTrailer

Manege Bartels in Mariënheem blijft van 4 tot en met 7 oktober dus ongewijzigd het decor voor springsport. Dit jaar toegankelijk voor topruiters, maar tevens voor regioruiters van B tot en met 1.40m niveau.

Bakker: ,,We hebben met het bestuur de balans opgemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat we dit jaar niet in de positie zijn om een internationaal evenement te organiseren. De ongelukkig verlopen editie 2017 en de nog steeds niet afgewikkelde financiële gevolgen daarvan zijn daar debet aan geweest.”

Vorig jaar kreeg het evenement met noodweer te maken en waaide een stallentent de lucht in. ,,Hoewel het er aanvankelijk op leek dat een en ander in goede harmonie met de tentenbouwer zou worden opgelost, heeft de discussie met zijn verzekeraar ertoe geleid dat de schade nog altijd niet is afgewikkeld, waardoor we met een groot financieel tekort te kampen hebben. Dan zit een nieuw evenement met een grote prijzenpot er simpelweg niet meer in”, aldus de voorzitter van Nationaal Indoor Salland.

,,Wij denken echter dat we met dit besluit ruiters, vrijwilligers en liefhebbers van paardensport toch een aantrekkelijk evenement kunnen bieden. Het doel blijft een topevenement te organiseren dat mooie sport faciliteert en gezelligheid brengt. Dat achten wij mogelijk op ieder niveau.”