Springruiter Ludo Philippaerts terug in het zadel

  • 12 januari 2021 19:25

door: redactie, 12 januari 2021 19:25

📌 Meeuwen
📝 paardensportnoord | Persbericht

Ludo Philippaerts gaat opnieuw paardrijden. Later deze week neemt hij deel aan enkele wedstrijden in Oliva, waar de familie traditiegetrouw bezig is aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Ludo Philippaerts (57) gaat opnieuw paardrijden. Later deze week neemt hij deel aan enkele wedstrijden in Oliva, waar de familie traditiegetrouw bezig is aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Ludo Philippaerts, 30 kilo lichter, keert terug in de springsport.

Ludo Philippaerts neemt het woord comeback niet in de mond. Nadat hij fysiek een gedaanteverwisseling onderging wil hij zijn ervaring niet alleen in theorie maar voortaan ook in de praktijk doorgeven aan zijn jongste zonen Thibault en Anthony.

Liefde gebleven

De liefde voor de sport is altijd gebleven, maar enkele maanden geleden herontdekte Ludo Philippaerts opnieuw het plezier van paardrijden, waardoor hij nu op regelmatige basis opnieuw wil deelnemen aan kleinere wedstrijden.

Op 28 april 2015 nam Ludo Philippaerts afscheid van de sport. Op zijn 51e zette hij een punt achter een lange en succesvolle carrière waarin hij vier keer deelnam aan de Olympische Spelen, zeven wereldbekerwedstrijden wist te winnen, zilver won op het EK 2001 in Arnhem en zes keer Belgisch Kampioen werd.

Ludo Philippaerts wou zich meer gaan focussen op de paardenhandel en de carrières van zijn vier zonen. Zes jaar later hebben zowel Nicola als Olivier flinke stappen vooruitgezet in hun carrière en staan met Thibault en Anthony de twee volgende zonen klaar. Na een operatie en een gewichtsverlies van 30 kg staat Ludo Philippaerts scherper dan ooit. Een ritje in oktober deed hem zin krijgen in meer.

Geen comeback

,,Een comeback wil ik dit niet noemen, maar ik ben wel gemotiveerd om opnieuw beginnen rijden”, zegt Ludo Philippaerts. ,,Ik heb dat de voorbije vijf jaar gemist. Toen ik in oktober opnieuw op een paard kroop vond ik het plezier van het rijden terug. Eigenlijk amuseer ik me geweldig. Zo fel dat ik opnieuw wil deelnemen aan enkele wedstrijden. Neen, niet voor de topsport maar wel voor het amusement.”

Ludo Philippaerts onderging vorig jaar letterlijk een gedaanteverwisseling. In vergelijking met toen weegt hij nu 30 kg minder. ,,Dat gewichtsverlies heeft de honger om te gaan rijden ongetwijfeld aangescherpt. Toen ik stopte met rijden viel alles stil en heb ik er toch wel ettelijke kilo’s bijgekregen. Een half jaar geleden had ik er echt genoeg van, heb ik me laten helpen en ben ik een ander mens geworden.”