Team Philippaerts in rouw: H&M Chilli Willi ingeslapen na beenbreuk

Share
  • 27 maart 2021 15:27

door: redactie, 27 maart 2021 15:27

📌 Wellington
📝 paardensportnoord | Persbericht

H&M Chilli Willi van de familie Philippaerts is dood. De combinatie nam deel aan het CSI5* in Wellington en bij het nemen van de laatste hindernis struikelde het paard en brak het een been. Er was geen genezing mogelijk en dus hebben de eigenaren H&M Chilli Willi laten inslapen.

H&M Chilli Willi van de familie Philippaerts is dood. De combinatie nam deel aan het CSI5* in Wellington en bij het nemen van de laatste hindernis struikelde het paard en brak het een been. Er was geen genezing mogelijk en dus hebben de eigenaren H&M Chilli Willi laten inslapen.

Chilli Willi en Nicola Philippaerts
Nicole Philippaerts en Chilli Willi tijdens het Belgisch Kampioenschap van 2017.
📸 Stal Philippaerts | Dirk Caremans

H&M Chilli Willi zag in 2008 het levenslicht. Hij was een afstammeling van Casal, de legendarische tophengst van Rolf-Göran Bengtsson. In 2015 kwam hij thuis in Oudsbergen bij de familie Philippaerts om twee jaar later finaal door te breken.

In april 2017 steekt hij voor de eerste keer zijn neus aan het venster na een dubbele foutloze ronde tijdens de Longines Global Champions Tour van Miami, één van zijn eerste vijfsterrenwedstrijden. Samen met Nicola Philippaerts eindigt hij als derde. Tijdens de landenprijs van Sopot springt hij twee keer foutloos. De échte doorbraak komt er in september van 2017 wanneer Chilli Willi en Nicola Philippaerts kampioen van België worden.

Zoveel goede prestaties schreeuwen om bevestiging, en die komt er in 2018 wanneer H&M Chilli Willi samen met Nicola Philippaerts de Longines Global Champions Tour van Chantilly winnen. Het succesvolle duo maakt ook deel uit van de London Knights. Samen met zijn teamgenoten domineren én winnen ze dat jaar de Global Champions League.

Ook in de landencompetities blijft Chilli Willi het uitstekend doen met onder andere een dubbele foutloze ronde in Rotterdam. Chilli Willi is niet alleen competitief, maar hij geniet ook van de aandacht en groeit uit tot de mascotte van Team Philippaerts.

Ook in 2019 begint hij uitstekend aan het jaar met een derde plaats in de GP van Doha. In juli van dat jaar staan ze in Frankrijk, één jaar na eindwinst in Longines Global Champions Tour van Chantilly, in diezelfde wedstrijd opnieuw op het podium en eindigen ze als derde.

In 2020 zorgt een wereldwijde gezondheidscrisis ervoor dat de wedstrijdkalender sterk ingeperkt wordt en dus komt H&M Chilli Willi nauwelijks in actie.

Wederopstanding

2021 zou hét jaar van de wederopstanding van H&M Chilli Willi worden. In januari van dit jaar vertrekt hij samen met Nicola Philippaerts voor drie maanden naar Wellington om zich voor te bereiden op het seizoen én in de hoop om één van de drie Belgische paarden te worden die zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen later dit jaar.

Het heeft niet mogen zijn. Op vrijdag 26 maart 2021 komt er na die fatale sprong een abrupt einde aan het leven en aan die mooie carrière van de immer gemotiveerde, gretige, soms speelse en bijzonder lieve H&M Chilli Willi. Team Philippaerts is in diepe rouw.