Vijf paarden dood bij grote brand familie Rothenberger

  • 1 maart 2019 16:25
door: redactie, 1 maart 2019 16:25

🔴 Bad Homburg
Bij een grote brand in het stallencomplex van de familie Rothenberger in het Duitse Bad Homburg is het Olympische paard Cosmo ongedeerd uit de vlammenzee gekomen. Wel zijn vijf andere paarden omgekomen, zo meldt de Hessische Rundfunk. De brand brak donderdagmorgen even na zes uur uit.

Het was volgens Sönke Rothenberger een heftige situatie. Hij was samen met zus Sanneke Rothenberger thuis toen de brand uitbrak. Doordat de hond aansloeg werden ze gewekt. Sanneke Rothenberger moest naar het ziekenhuis, omdat ze rook had ingeademd, maar volgens een woordvoerder van de familie maakt ze het naar omstandigheden goed.

(video van de Hessische Rundfunk)

Sven en Gonnelien Rothenberger verbleven bij het uitbreken van de brand in Lier. ,,Het is wel duidelijk dat een groot deel van ons levenswerk verloren is gegaan”, zo meldt de familie op haar website.

Meer info: website familie Rothenberger