Thuisbasis CSI Twente omgedoopt in Equestrian Park Erve Maathuis

  • 23 maart 2021 07:50
door: Willem Pfeiffer, 23 maart 2021 07:50

📌 Geesteren
📝 paardensportnoord | Persbericht

Equestrian Park Erve Maathuis. Zo gaat het terrein heten waarop sinds 1975 het CSI Twente wordt verreden. Het grondstuk is onlangs aangekocht door de organisatie, dat het wil omvormen tot een hippisch landschapspark.

Tien jaar nadat Stal Maathuis door een faillissement werd getroffen is het eigendom terug in handen van de familie Maathuis. Broer en zus Rob en Daniëlle Maathuis zetten vrijdag hun handtekening onder de overeenkomst voor de aankoop van de percelen, waarvan hun oom Jan in 2011 noodgedwongen afstand moest doen.

Rob Maathuis, directeur van het CSI Twente: ,,We zijn enorm blij dat we erin geslaagd zijn de 5,5 hectare aan terreinen in eigen beheer te verkrijgen. Hier ligt de basis van de internationale springsport in de regio Twente, die we in de toekomst alleen maar verder willen verstevigen. In 2019 hebben we de Longines FEI Nations Cup springen en dressuur georganiseerd en voor de komende vijf jaar hebben we ons verzekerd van de halve finale van de nieuwe Longines EEF Nations Cup Series. Dit alles smaakt naar meer.”

Equestrian Park Erve Maathuis
Luchtfoto van Equestrian Park Erve Maathuis.

De stichting Internationaal Concours Hippique Geesteren heeft ondertussen bij de gemeente Tubbergen al een akkoord gekregen op haar principeverzoek om centraal op het terrein een permanente voorziening in landelijke stijl te mogen realiseren, welke als uitvalsbasis moet gaan dienen voor diverse activiteiten.

Twents coulissenlandschap

Rob Maathuis: ,,Om de landgoedstatus te verkrijgen, moet dertig procent van de accommodatie uit natuur bestaan. Het is de bedoeling nieuwe elementen aan de locatie toe te voegen en deze te verbinden met oude onderdelen die terugvoeren op het karakteristieke Twentse coulissenlandschap van deze locatie. We willen het park toegankelijker en fraaier maken door het aanbrengen van onder meer bomen, hagen en struiken, die passen in de setting van het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Op die manier wordt het ook een fijne plek voor recreatieve doeleinden.”

Het CSI Twente wil na de aankoop van de terreinen op jaarbasis meer hippische evenementen in Geesteren mogelijk maken en tevens aanvullende activiteiten ontplooien, die passen bij de bestemming als landschapspark.

Renovaties

De wedstrijdterreinen zullen eveneens worden gerenoveerd. ,,De eb- en vloedbodem van de terreinen 2 en 3 wordt vernieuwd en we gaan de water- en electravoorzieningen optimaliseren, met onder meer een beregeningsinstallatie voor de hoofdpiste. Ook zijn we van plan rond de eb- en vloedpiste ledverlichting aan te brengen, die voldoet aan de richtlijnen van de internationale paardensportfederatie FEI om daar internationale spring- en dressuurwedstrijden bij kunstlicht te kunnen houden.”