Jack Whitaker geeft visitekaartje af bij Indoor Brabant

Jack Whitaker geeft visitekaartje af bij Indoor Brabant

25 april 2021 12:30 0

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Den Bosch
📝 paardensportnoord

Jack Whitaker, met zijn 19 jaar de jongste deelnemer in de barrage met elf deelnemers, gaf zaterdagavond een duidelijk visitekaartje af bij Indoor Brabant. Met zijn merrie Scenletha won hij de Audi-prijs, een 1.55-parcours met vele toppers aan de start.

De jonge Jack stamt natuurlijk uit een legendarisch geslacht. Zijn vader is Michael Whitaker, maar ook oom John Whitaker mag terugkijken op een imposante carrière in de paardensport.

Maar toch, in de Brabanthallen zonder publiek moest de jonge telg het wel zelf doen, al had hij daarbij een uitstekende partner in de 11-jarige merrie Scenletha (v. Scendix). Met een flitsende rit verdreef de combinatie Kent Farrington (tweede) en Scott Brash (derde) naar de achterliggende plaatsen in het klassement.

Whitaker had na zijn zege geen woorden om zijn geluk te beschrijven. ,,In deze sport is Scott Brash een groot idool, hij is denk ik de beste ruiter van onze generatie. Zoals hij de barrage reed, zo wilde ik het ook doen. Toen ik over de eindstreep ging was mijn verwachting dat ik vierde of misschien derde zou worden.”

Beste Nederlander in de hoofdrubriek van zaterdag was Willem Greve, die met de hengst Grandorado Tn twee springfouten opliep in de barrage en als negende eindigde. Jur Vrieling haalde de barrage niet met de gretige schimmel El Rocco, een balk aftikte en als twaalfde eindigde.

Startlijsten en uitslagen van The Dutch Masters | Indoor Brabant vind je hier.


Deel dit bericht