archief
contact
+31 6 53239630

Isabell Werth roept op tot verplicht enten tegen rhinopneumonie

📌 BERLIJN – Als het aan dressuuramazone Isabell Werth ligt dan komt er een wereldwijde verplichting om paarden preventief in te enten tegen het rhinopneumonie virus. Werth doet haar uitspraken in Sport Bild, zo melden diverse Duitse media.
Isabell Werth en Weihegold tijdens de ereronde bij Jumping Amsterdam.

📌 Berlijn
📝 paardensportnoord

Als het aan dressuuramazone Isabell Werth ligt dan komt er een wereldwijde verplichting om paarden preventief in te enten tegen het rhinopneumonievirus. Werth doet haar uitspraken in Sport Bild, zo melden diverse Duitse media.

Eerder dit jaar werd de hippische wereld opgeschrikt door een nieuwe uitbraak van rhino. Nadat er maatregelen waren genomen keerde de rust terug, maar deze week werd bekend dat in Obglabbeek toch weer een besmet paard opdook. In 2021 zijn voor zover bekend 18 paarden aan EHV-1 gestorven.

,,Er moet een verplichting komen om te enten”, vindt de 51-jarige Werth. ,,De FEI zou de verplichting moeten invoeren.” Volgens Werth is de variant die in Spanje opdook extreem agressief. Ze pleit er voor om de entstoffen die nu beschikbaar zijn te blijven door ontwikkelen.


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel