Diederik van Silfhout imponeert bij dressuur Exloo

Share
  • 28 juni 2021 19:30

door: redactie, 28 juni 2021 19:30

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Diederik van Silfhout eiste zondag de overwinning op in de Grand Prix dressuur in Exloo. Hij zegevierde in het zadel van Baccardi en werd met Etoile Riche d’Apardi (v. Sir Oldenburg) ook nog tweede.

De wedstrijd, een meetmoment subtop en kadervorming en uitzending en voor het eerste sinds lange tijden weer met publiek, werd georganiseerd door Hippisch Actief. Een mooi deelnemersveld kwam aan de start.

In de Grand Prix verschenen 13 combinaties in de ring. Met een score van 72,210% voerde Diederik van Silfhout het klassement aan met Baccardi. Daarvoor had Van Silfhout al een knappe proef neergezet met Etoile Riche d’Apardi, waarmee hij tweede werd met 71,304%. De 70 procent score werd ook doorbroken door Tommie van Puijenbroek – Visser met Genesis Begijnhoeve. Zij werden met 70,833% derde.

In de Intermédiaire I was de hoogste score van Sharon Lübkemann, zij kwam met Dundee United tot 69,044%. Annemieke Vincourt – Krom pakte met Diede Dieni de tweede plaats met 68,603%. Judith Werkman eindigde als derde met Guance en Floor Vos als vierde op minimale achterstand met Indiana-Linda DFV.

Jasmien de Koeyer won met afstand de Grand Prix U25 met Esperanza (72,564%). Febe van Zwambagt werd met Edson tweede.