Nederlandse dressuurploeg leidt in Nations Cup CHIO Rotterdam

Share
  • 1 juli 2021 23:47

door: redactie, 1 juli 2021 23:47

📌 Rotterdam
📝 paardensportnoord | persbericht | KNHS

De Nederlandse dressuurploeg gaat bij het CHIO Rotterdam aan de leiding in de Nations Cup. In de Grand Prix pakte het team van bondscoach Alex van Silfhout een voorsprong van twee punten op Duitsland.

Zaterdag staan de Grand Prix Special en de kür op muziek op het programma in het Kralingse Bos.

De Duitse Isabell Werth, zesvoudig Olympisch kampioene, zette met Weihegold de hoogste score neer (80,717 procent). De Nederlandse ruiters Hans Peter Minderhoud (Glock’s Dream Boy) en Edward Gal (Glock’s Total US) eindigden respectievelijk als tweede en derde met scores van 77,174 en 76,717.

De andere twee Nederlandse combinaties, Dinja van Liere met Hermès en Marlies van Baalen met Go Legend, werden vijfde (75,413) en zesde (74,696).

Persoonlijk record

Dinja van Liere en Hermes reden in Rotterdam een persoonlijk record. Ook Marlies van Baalen reed een fijne proef met Go Legend, duidelijk met progressie sinds het NK dressuur, enkele weken geleden. “Go Legend is nog erg jong en leert heel veel van wedstrijden zoals deze.”

Bondscoach Van Silfhout maakt na het CHIO de Olympische ploeg voor Tokio bekend. Edward Gal is zeker van de partij, maar de vraag is vooral of hij Glock’s Toto jr. of stalgenoot Total US wil gaan inzetten. De bondscoach lijkt de keus aan Gal zelf te willen laten.

‘Weinig gewend’

Gal won in Rotterdam zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special van de nationale observatie. Toch was het voor routinier een goede test met zijn nog relatief onervaren paarden. ,,Ik merk nu wel dat de wedstrijd hier in Rotterdam toch wel wat anders is dan de wedstrijden die ik tot nu toe met Toto jr N.O.P. en Total US gereden heb. Hier zijn de stallen verder weg van het hoofdterrein. Je moet door het bos naar de warming-up, daarbij kom je veel andere paarden tegen en het is overal druk. Dan merk ik dat mijn paarden nog weinig gewend zijn. Ze reageerden ook anders dan normaal. Dat is best even lastig.”

Geen Cornelissen

Adelinde Cornelissen ontbreekt in Rotterdam. Haar 10-jarige hengst Governor (v.Totilas) was niet 100 procent fit. Dat gold ook voor GLOCK’s Zonik, waarmee Hans Peter Minderhoud de laatste maanden een combinatie vormt. Na goede resultaten in Frankrijk zou Rotterdam hun eerste wedstrijd op Nederlandse bodem zijn geweest.