Ook winst voor Nederlands dressuurteam op CHIO Rotterdam

Share
  • 4 juli 2021 00:11

door: KNHS, 4 juli 2021 00:11

📌 Rotterdam
📝 KNHS | paardensportnoord

Net als de springruiters hebben ook de dressuurruiters van TeamNL de landenwedstrijd van CHIO Rotterdam gewonnen. Oranje klopte Duitsland, maar Isabell Werth won met Weihegold de kür op muziek.

Na een bewogen dag, waarop bekend werd dat het potentiële teampaard Hermès van de FEI geen toestemming krijgt deel te nemen in Tokio, was de zege van het Nederlandse team het gouden randje om een donkere dag. ,,Het is een leuke opsteker én dik verdiend. Er is super gepresteerd door het team”, vertelt bondscoach Alex van Silfhout.

Edward Gal, Marlies van Baalen, Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud vieren de overwinning van het Nederlandse dressuurteam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Donderdag had het viertal Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy N.O.P., Edward Gal met Glock’s Total US, Dinja van Liere met Hermès en Marlies van Baalen met Go Legend al een mooie basis gelegd voor de overwinning.

Persoonlijk record

Zaterdag was een persoonlijk record en de zege in de Special van Hans Peter Minderhoud en de tweede plaats in de Special voor Dinja van Liere die drie plaatsingspunten toevoegde aan het totaal. De tweede plek in de kür op muziek van Edward Gal zorgde er voor dat Duitsland niet meer voorbij kon komen.

Hoewel het Duitse team er niet was met het team dat naar Tokio gaat, was het wel de nummer éé van de wereld Isabell Werth die de ruiters van TeamNL het nakijken gaf in de Grand Prix en de Kur op Muziek.

Werth verwees Edward Gal met zijn toptalent Total US op zaterdagavond naar de tweede plaats. Gal reed een geweldige proef op de muziek waar hij jaren geleden furore mee maakte op de rug van Total US’ vader Totilas. Gal denkt er nog een dag over na met welk paard hij deelneemt in Tokio.

Edward Gal Glock's Total US CHIO Rotterdam
Edward Gal werd met Glock’s Total US tweede in de kür op muziek.
📸 FEI | Leanjo de Koster

,,Total US was vandaag veel meer ontspannen dan afgelopen donderdag. Daar was ik heel tevreden over. Het is een heel goed gevoel dat hij in korte tijd zoveel progressie maakt.” Gal ontving voor zijn optreden in de prachtige piste in het Kralingse bos een mooie score van 84.280 procent.

Record voor Minderhoud

Hans Peter Minderhoud reed met Glock’s Dream Boy N.O.P net als in de Grand Prix op donderdag wederom een persoonlijk record in Grand Prix Special, die hij dan ook won met een percentage van 78.894.

Minderhoud: ,,Dream Boy heeft hier in Rotterdam zijn beste wedstrijd ooit gelopen. Ook in de Special deed hij overal super in mee. Het was gewoon echt goed. Overall was Dream Boy super bij de les, hij deed zijn best.”

Opsteker

Voor de routinier die al veel kampioenschappen reed voor TeamNL is dit een mooie opsteker richting Tokio. ,,Dream Boy heeft er in een seizoen nog heel wat stappen bijgezet. Nu heb ik echt het gevoel dat wanneer we de vorm vasthouden en ik hier en daar nog iets kan fine-tunen het mooi kan worden in Tokio.”

Alle lof voor Dinja van Liere die met Hermès tweede werd achter Minderhoud. Na de deceptie waar ze eerder op de dag mee te maken kreeg (de FEI laat haar paard niet toe tot de Olympische Spelen) en haar droom van deelname in Tokio aan duigen viel. Ze herpakte zich en reed haar hengst naar een mooie score van 73.489 procent.