Edward Gal op koers bij prolongatie titel op NK dressuur

Share
  • 6 juni 2021 12:04

door: redactie, 6 juni 2021 12:04

📌 Ermelo
📝 KNHS | paardensportnoord

Edward Gal ligt op koers om bij het NK dressuur zijn nationale titel te prolongeren. De ruiter uit Oosterbeek won zaterdag het eerste onderdeel met Glock’s Total U.S. Met Glock’s Toto jr. werd hij tweede.

Partner Hans Peter Minderhoud staat er goed voor met een score van 77.170% en is daarmee als derde geëindigd in het eerste onderdeel van het NK dressuur senioren.

Met een proef met veel hoogtepunten, waarin de lichtvoetige manier van bewegen en de verhevenheid in de verzameling van Total U.S. opvielen, pakte Edward Gal de winst met gemiddeld 81,128%.

Zijn ‘tweede’ paard, Toto jr. N.O.P., waarmee Gal vorig jaar de titel veroverde, is al wat meer bevestigd en ervaren. Toch duurde het in de proef even voordat Gal de juiste afstamming met de hengst gevonden had. Toen gingen de scores omhoog, maar de 80 procent-grens werd net niet gehaald. Wel stelde Edward Gal zich echt kandidaat voor zijn twaalfde titel. Dan zal Hans Peter Minderhoud weer zijn grootste concurrent zijn met Glock’s Dream Boy N.O.P.

In de finale op zondag mag Gal maar één paard starten. Dat geldt ook voor Dinja van Liere (Uden), die in haar eerste seniorenkampioenschap, opvallend goed scoort op de vierde en zesde plaats met haar negenjarige talenten Hermès en Haute Couture.