archief
contact
+31 6 53239630

Bert-Jan Zuidema Drents ZZ-kampi¬≠oen, Albert Zoer man van de dag

ūüďĆ EXLOO ‚ÄĒ Bert-Jan Zuidema is de nieu¬≠we Drents kampi¬≠oen ZZ-sprin¬≠gen. Bij de titel¬≠strijd in Exloo was de 41-jari¬≠ge ruiter uit Zuidwolde de beste met Juventus. Albert Zoer won het 1.35 met Jayla en ook het 1.40 met Halifax, een pres¬≠ta¬≠tie van jewel¬≠ste. Zoer was de man van de dag. 
Bert-Jan Zuidema met Juventus

ūüďĆ Exloo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Bert-Jan Zuidema is de nieu­we Drents kampi­oen ZZ-sprin­gen. Bij de door buien geteis­ter­de titel­strijd in Exloo was de 41-jari­ge ruiter uit Zuidwolde de beste met Juventus. De jari­ge Albert Zoer won het 1.35 met Jayla en ook het 1.40 met Halifax, een pres­ta­tie van jewelste.

volg me

Bert-Jan Zuidema legde vrij¬≠dag al een stevi¬≠ge basis voor de titel, toen hij met Juventus (v. Glasgow van het Merelsnest) de openings¬≠wed¬≠strijd wist te winnen en dus √©√©n plaat¬≠sings¬≠punt liet note¬≠ren. In het 1.35 van zater¬≠dag, met daar¬≠in ook de ZZ-combi¬≠na¬≠ties die stre¬≠den voor de titel, eindig¬≠de het duo als acht¬≠ste in het totaal¬≠klas¬≠se¬≠ment. Daarmee kwam het totaal op drie punten (zie uitleg hier¬≠on¬≠der), genoeg om Lennard de Boer (Tinkerbell Z) en Lisa Broekert (I am Elrite) achter zich te laten.

Zuidema werd na zijn over­win­ning vrij­dag in het eerste parcours dus acht­ste in het 1.35, met een balk in de barra­ge, maar in de rang­schik­king van Drentse combi­na­ties eindig­de hij in dit tref­fen als twee­de, waar­mee hij totaal op drie plaat­sings­pun­ten uitkwam. Lennard de Boer werd vrij­dag derde en was in het 1.35 de beste Drent (Zoer mag gezien zijn loop­baan niet aan het basis­kam­pi­oen­schap meedoen). De Boer eindig­de dus op vier plaatsingspunten.

Bert-Jan Zuidema en Juventus bij de huldi­ging in de stro­men­de regen.
ūüďł Steven Stegen

Zuidema en Juventus werden in de stro¬≠men¬≠de regen gehul¬≠digd, maar dat mocht de pret niet druk¬≠ken. ‚ÄěIk ben heel blij met dit paard. Ik heb hem samen met mijn vader in eigen¬≠dom. Juventus is nog maar zeven jaar, maar wat een fijn paard! Hij heeft een top instel¬≠ling en is ook heel makke¬≠lijk te rijden.‚ÄĚ

Bert-Jan Zuidema en Juventus op weg naar de Drentse ZZ-titel.
ūüďł Steven Stegen

Kampioen Bert-Jan Zuidema noem¬≠de de nieu¬≠we opzet van het Drents kampi¬≠oen¬≠schap een hele voor¬≠uit¬≠gang. ‚ÄěIk ben er echt enthou¬≠si¬≠ast over. Je wilt toch echte sport bedrij¬≠ven. Wat zegt een titel als er amper tegen¬≠stand is?‚ÄĚ Zuidema, De Boer en Broekert mogen voor Drenthe naar de Hippiade.

Topdag Albert Zoer

Albert Zoer had zater¬≠dag een topdag in Exloo. De jari¬≠ge ruiter uit Echten lever¬≠de een waar huza¬≠ren¬≠stuk af, door alle drie de nati¬≠o¬≠na¬≠le rubrie¬≠ken te winnen. 

Met Halifax won Albert Zoer ook het nati¬≠o¬≠na¬≠le 1.40 in Exloo.
ūüďł Arjen Schilperoord

Het 1.30 won hij met Jackpot, het 1.35 met Jayla en het afslui¬≠ten¬≠de 1.40 met Halifax. Een bijzon¬≠der knap¬≠pe pres¬≠ta¬≠tie, want de concur¬≠ren¬≠tie was zeker niet mals.

Albert Zoer met Jayla op weg naar de over­win­ning in het 1.35.
ūüďł Steven Stegen

In het 1.35 had Zoer eerst al de leiding geno­men met Florian, maar Lennard de Boer (Tinkerbell Z) en Thijmen Vos (Calgary) reden toch nog snel­ler. Maar Zoer gaf zich nog niet gewon­nen en wals­te er met zijn twee­de paard Jayla ogen­schijn­lijk moei­te­loos nog overheen.

Kristyna Sch√ľtte legde beslag op de Drentse titel in de klas¬≠se M. In de barra¬≠ge klop¬≠te ze met Canstakko‚Äôs Boy Gert van den Hof, die met Cooper Z twee¬≠de werd. Bert-Jan Zuidema deed ook in deze klas¬≠se prima mee met zijn derde plaats op Liverpool ZL.

Pony’s

De Drentse titel bij de pony‚Äôs klas¬≠se ZZ cat. D/E was voor Saskia Brinkman. De amazo¬≠ne van de Vlugge Viervoetertjes uit Rouveen reed met haar pony Garcia als enige fout¬≠loos. Aylana Smit werd met een balk¬≠je van De Leijen‚Äôs Kim reservekampioen. 

De klas­se Z grote maat lever­de de Drentse titel op voor Sven Klomp met Moonlight. De combi­na­tie van de Huneruiters reed als enige een fout­lo­ze ronde. Emily Hans werd twee­de met Kravitz van Klaverborch. De Z klei­ne maat werd gewon­nen door Sylvia Holterman met Orchid’s Florence.

dit bericht is laatst bijge­werkt op zondag om 16.15

[wppa type=‚Äúcover‚ÄĚ album=‚Äú60‚ÄĚ size=‚Äúauto‚ÄĚ]
gerelateerde berichten
Total
2
Share