Bert-Jan Zuidema Drents ZZ-kampioen, Albert Zoer man van de dag

Share
  • 31 juli 2021 19:43

door: Steven Stegen, 31 juli 2021 19:43

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Bert-Jan Zuidema is de nieuwe Drents kampioen ZZ-springen. Bij de door buien geteisterde titelstrijd in Exloo was de 41-jarige ruiter uit Zuidwolde de beste met Juventus. De jarige Albert Zoer won het 1.35 met Jayla en ook het 1.40 met Halifax, een prestatie van jewelste.

Steven Stegen
volg me

Bert-Jan Zuidema legde vrijdag al een stevige basis voor de titel, toen hij met Juventus (v. Glasgow van het Merelsnest) de openingswedstrijd wist te winnen en dus één plaatsingspunt liet noteren. In het 1.35 van zaterdag, met daarin ook de ZZ-combinaties die streden voor de titel, eindigde het duo als achtste in het totaalklassement. Daarmee kwam het totaal op drie punten (zie uitleg hieronder), genoeg om Lennard de Boer (Tinkerbell Z) en Lisa Broekert (I am Elrite) achter zich te laten.

Zuidema werd na zijn overwinning vrijdag in het eerste parcours dus achtste in het 1.35, met een balk in de barrage, maar in de rangschikking van Drentse combinaties eindigde hij in dit treffen als tweede, waarmee hij totaal op drie plaatsingspunten uitkwam. Lennard de Boer werd vrijdag derde en was in het 1.35 de beste Drent (Zoer mag gezien zijn loopbaan niet aan het basiskampioenschap meedoen). De Boer eindigde dus op vier plaatsingspunten.

Bert-Jan Zuidema en Juventus bij de huldiging in de stromende regen.
📸 Steven Stegen

Zuidema en Juventus werden in de stromende regen gehuldigd, maar dat mocht de pret niet drukken. ,,Ik ben heel blij met dit paard. Ik heb hem samen met mijn vader in eigendom. Juventus is nog maar zeven jaar, maar wat een fijn paard! Hij heeft een top instelling en is ook heel makkelijk te rijden.”

Bert-Jan Zuidema en Juventus op weg naar de Drentse ZZ-titel.
📸 Steven Stegen

Kampioen Bert-Jan Zuidema noemde de nieuwe opzet van het Drents kampioenschap een hele vooruitgang. ,,Ik ben er echt enthousiast over. Je wilt toch echte sport bedrijven. Wat zegt een titel als er amper tegenstand is?” Zuidema, De Boer en Broekert mogen voor Drenthe naar de Hippiade.

Topdag Albert Zoer

Albert Zoer had zaterdag een topdag in Exloo. De jarige ruiter uit Echten leverde een waar huzarenstuk af, door alle drie de nationale rubrieken te winnen.

Met Halifax won Albert Zoer ook het nationale 1.40 in Exloo.
📸 Arjen Schilperoord

Het 1.30 won hij met Jackpot, het 1.35 met Jayla en het afsluitende 1.40 met Halifax. Een bijzonder knappe prestatie, want de concurrentie was zeker niet mals.

Albert Zoer met Jayla op weg naar de overwinning in het 1.35.
📸 Steven Stegen

In het 1.35 had Zoer eerst al de leiding genomen met Florian, maar Lennard de Boer (Tinkerbell Z) en Thijmen Vos (Calgary) reden toch nog sneller. Maar Zoer gaf zich nog niet gewonnen en walste er met zijn tweede paard Jayla ogenschijnlijk moeiteloos nog overheen.

Kristyna Schütte legde beslag op de Drentse titel in de klasse M. In de barrage klopte ze met Canstakko’s Boy Gert van den Hof, die met Cooper Z tweede werd. Bert-Jan Zuidema deed ook in deze klasse prima mee met zijn derde plaats op Liverpool ZL.

Pony’s

De Drentse titel bij de pony’s klasse ZZ cat. D/E was voor Saskia Brinkman. De amazone van de Vlugge Viervoetertjes uit Rouveen reed met haar pony Garcia als enige foutloos. Aylana Smit werd met een balkje van De Leijen’s Kim reservekampioen.

De klasse Z grote maat leverde de Drentse titel op voor Sven Klomp met Moonlight. De combinatie van de Huneruiters reed als enige een foutloze ronde. Emily Hans werd tweede met Kravitz van Klaverborch. De Z kleine maat werd gewonnen door Sylvia Holterman met Orchid’s Florence.

dit bericht is laatst bijgewerkt op zondag om 16.15

[wppa type=”cover” album=”60″ size=”auto”]