archief
contact
+31 6 53239630

Drents ZZ-kam­pi­oen Bert-Jan Zuidema ook de beste op Hippiade

ūüďĆ ERMELO ‚ÄĒ Hij was al Drents kam¬≠pi¬≠oen ZZ-sprin¬≠gen en voegt nu die van de KNHS nog toe: Bert-Jan Zuidema pakte vrij¬≠dag de over¬≠win¬≠ning op de Hippiade in deze zwaar¬≠ste klasse van de basis¬≠sport. Net als in Exloo won Zuidema in het zadel van Juventus. Ernesto Canseco werd reser¬≠ve¬≠kam¬≠pi¬≠oen in het ZZ. 
Bert-Jan Zuidema met Juventus

ūüďĆ Ermelo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Hij was al Drents kam¬≠pi¬≠oen ZZ-sprin¬≠gen en voegt nu die van de KNHS nog toe: Bert-Jan Zuidema pakte vrij¬≠dag de over¬≠win¬≠ning op de Hippiade in deze zwaar¬≠ste klasse van de basis¬≠sport. Net als in Exloo won Zuidema in het zadel van Juventus. Ernesto Canseco werd reser¬≠ve¬≠kam¬≠pi¬≠oen in het ZZ.

Tien com¬≠bi¬≠na¬≠ties stre¬≠den in de span¬≠nende bar¬≠rage om de KNHS-titel. Willem Verdonk zette met Blom‚Äės Idense wel¬≠is¬≠waar de snel¬≠ste tijd neer, maar kreeg onder¬≠weg wel een spring¬≠fout. Zij wer¬≠den uit¬≠ein¬≠de¬≠lijk vierde.

Bert-Jan Zuidema was met Juventus (v. Glasgow van het Merelsnest) (cover¬≠foto) maar een frac¬≠tie lang¬≠za¬≠mer, maar met wel een belang¬≠rijk ver¬≠schil: de rui¬≠ter uit Zuidwolde liet wel alle hin¬≠der¬≠nis¬≠sen in tact. Opnieuw toonde Juventus zijn klasse en wer¬≠den de woor¬≠den die Zuidema na het beha¬≠len van de Drentse titel maar eens weer onder¬≠streept: ‚ÄěHij heeft een top instel¬≠ling en is ook heel mak¬≠ke¬≠lijk te rijden.‚ÄĚ

Een knappe tweede plaats was er voor Ernesto Canseco (Boijl) met Gullit HBC. Het brons ging in de klasse ZZ naar Rens Spreuwenberg met H√ľpen‚Äôs Chin Champ. Lisa Broekert (De Wijk) haalde de bar¬≠rage ook met I am Elrite en zij wer¬≠den als acht¬≠ste geklasseerd.

De titel in de klasse Z ging naar Milan Morssinkhof met Checkpoint Chacco. Drents kam­pi­oene Anne Bakker kreeg met Iwan R twee spring­fou­ten en kwam terecht op plaats 22. Christoff Gangl (Scharmer) boekte een zelfde resul­taat en werd met Capriccio 18e.

Corné van Zanten werd gehul­digd als kam­pi­oen in de klasse M met Kind of Cooper. Hij werd op korte afstand gevolgd door Gert van den Hof. De rou­ti­nier uit Slagharen pakte met Cooper Z de reservetitel.


gerelateerde berichten
Total
28
Share