Drents ZZ-kampioen Bert-Jan Zuidema ook de beste op Hippiade

Share
  • 20 augustus 2021 18:38

door: Steven Stegen, 20 augustus 2021 18:38

📌 Ermelo
📝 paardensportnoord

Hij was al Drents kampioen ZZ-springen en voegt nu die van de KNHS nog toe: Bert-Jan Zuidema pakte vrijdag de overwinning op de Hippiade in deze zwaarste klasse van de basissport. Net als in Exloo won Zuidema in het zadel van Juventus. Ernesto Canseco werd reservekampioen in het ZZ.

Tien combinaties streden in de spannende barrage om de KNHS-titel. Willem Verdonk zette met Blom`s Idense weliswaar de snelste tijd neer, maar kreeg onderweg wel een springfout. Zij werden uiteindelijk vierde.

Bert-Jan Zuidema was met Juventus (v. Glasgow van het Merelsnest) (coverfoto) maar een fractie langzamer, maar met wel een belangrijk verschil: de ruiter uit Zuidwolde liet wel alle hindernissen in tact. Opnieuw toonde Juventus zijn klasse en werden de woorden die Zuidema na het behalen van de Drentse titel maar eens weer onderstreept: ,,Hij heeft een top instelling en is ook heel makkelijk te rijden.”

Een knappe tweede plaats was er voor Ernesto Canseco (Boijl) met Gullit HBC. Het brons ging in de klasse ZZ naar Rens Spreuwenberg met Hüpen’s Chin Champ. Lisa Broekert (De Wijk) haalde de barrage ook met I am Elrite en zij werden als achtste geklasseerd.

De titel in de klasse Z ging naar Milan Morssinkhof met Checkpoint Chacco. Drents kampioene Anne Bakker kreeg met Iwan R twee springfouten en kwam terecht op plaats 22. Christoff Gangl (Scharmer) boekte een zelfde resultaat en werd met Capriccio 18e.

Corné van Zanten werd gehuldigd als kampioen in de klasse M met Kind of Cooper. Hij werd op korte afstand gevolgd door Gert van den Hof. De routinier uit Slagharen pakte met Cooper Z de reservetitel.