Bert-Jan Zuidema opnieuw Drents kampioen met Juventus

Share
  • 19 februari 2022 19:39

door: Steven Stegen, 19 februari 2022 19:39

BEILEN – De successen die Bert-Jan Zuidema boekt met Juventus stapelen zich op. In Beilen werd hij zaterdag opnieuw Drents kampioen ZZ-springen, net als afgelopen zomer. Ook was het duo vorig jaar KNHS-kampioen in deze klasse.

Zuidema zei het vorig jaar al toen hij in Exloo de Drentse ZZ-titel greep: ,,Wat is Juventus een fijn paard! Hij heeft een top instelling en is ook heel makkelijk te rijden.”

In Beilen werd de ruiter uit Zuidwolde opnieuw Drents kampioen. Met twee overtuigende nulrondes was een barrage niet nodig en kreeg hij met Juventus (v. Glasgow van het Merelsnest) opnieuw de kampioenssjerp.

Bert-Jan Zuidema en Juventus tijdens de huldiging in Beilen.
KNHS Drenthe

Zuidema wist als enige in beide omlopen foutloos te blijven. Van de tien gestarte combinaties, een voor Drentse begrippen schamel aantal, bleven er vijf op nul strafpunten staan in de eerste omloop. Maar in de tweede ronde maakten zowel Lisa Broekert (I Am Elrite), Weite Oldenziel (Verdi) als Zuidema (met zijn tweede paard Jaguar NH) een fout. Broekert werd met haar snelste tijd reservekampioen.

Klasse Z

In de klasse Z was er wel een barrage nodig om de de strijd te beslissen. Gert van den Hof was daarin met afstand de beste en pakte de Drentse titel met Kaylinn Rock. Peter Hokse pakte met Jowel HBC de tweede plaats. In de klasse M eiste Kristyna Schütte de titel op met Christiano.

Op het Drents kampioenschap werd ook een 1.40-rubriek uitgeschreven en daarin was Renate Beuving de beste met Ithaca. Weite Oldenziel reed Ofichem’s Finn naar de tweede plaats.

Tegelijk werd in de manege in Staphorst gestreden om de Drentse titels bij de pony’s. In het ZZ D/E werd Anne Feenstra gehuldigd als kampioen met Knud van Orchid’s. De klasse Z werd gewonnen door Emiel Hulst met Da Capo van de Vennehof.