Bert-Jan Zuidema behaalt twee Drentse titels op kam­pioen­schap nieuwe stijl

Share
  • 23 juni 2024 20:04

door: Steven Stegen, 23 juni 2024 20:04
Exloo
stegen.net

Met een vierde plaats in het klas­sement werd Bert-Jan Zuidema Drents kam­pioen in het 1.40. Frank Schut­tert was in dit open kampioen­schap spek­koper, met een eerste en tweede plaats. Schut­tert won ook het 1.35.

Het Drents kampioenschap springen kende dit jaar een nieuwe opzet. Veel vroeger dan normaal in het seizoen en met een Open Drents kampioenschap op de vrijdag, met de rubrieken 1.20 tot en met 1.40.

Voorzitter Benjamin Kooijman van de KNHS regio Drenthe toonde zich meer dan tevreden. ,,We hadden vrijdag een sterk deelnemersveld. De zaterdag, met de pony’s er bij, is een echte familiedag geworden. Dat we zo vroeg in het seizoen zitten is wel een voordeel. De deelnemers zitten niet met hun planning rond de vakantie.”

Bert-Jan Zuidema werd Drents kampioen 1.40 met Lambiek.

Toch was het vrijdag een vrij sfeerloos gebeuren bij Hippisch Centrum Exloo, mede door de buien die er vielen. Het 1.40 rond etenstijd verrijden op vrijdag is misschien ook niet de meest gelukkige keus. Toch was er mooie sport, met 19 combinaties aan de start in het 1.40, waarbij een handvol ruiters zich had gemeld om mee te dingen om de Drentse titel.

Zeven combinaties bleven foutloos en in de barrage domineerde Frank Schuttert. De ruiter uit Ommen werd eerste met Katoulon en ook nog eens knap tweede met La Costa ES. Drent Willem Verdonk eindigde als derde met Excellent. Op plaats vier vinden we Bert-Jan Zuidema, die daarmee Drents kampioen werd met Lambiek. Lisa Broekert eindigde in het Drentse klassement als tweede met I Am Elrite.

Noud van Geel werd met Fenne Drents kampioen bij de pony’s 1.00 cat. DE.

Ook in het 1.35 werd Bert-Jan Zuidema Drents kampioen. Dat lukte de ruiter uit Zuidwolde in het zadel van Lennon. Albert Zoer eindigde in de Drentse ranking als tweede met Moncheri. In het 1.30 kwam Lisa Broekert als Drents kampioen naar voren met haar paard Macksensen, waarmee ze in het totaalklassement derde werd. Marjolein ter Braake pakte de titel in het 1.20 met Hibra’s Solier HB.

Bij de pony’s werd Caro Lize Wessels Boer Drents kampioen in het 1.110 D/E met Koetsiershoeve Championesse. In het 1.00 volgde een barrage, waarin Noud van Geel als enige nogmaals foutloos bleef en hij met Fenne Drents kampioen werd. Luna Assen werd tweede met Ten Ankers Maulah.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws