archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten: ‘drie medailles en drie records, het is onbeschrijfelijk’

📌 Oliva Nova
📝 paardensportnoord
📸 Equigeniek

Met drie gouden medailles keert Marten Luiten terug van het EK dressuur voor Young Riders. In zijn laatste blog blikt de succesvolle ruiter uit Winschoten terug op zijn fantastische prestaties met zijn merrie Fynona. ,,Het was onbeschrijfelijk!”

door: Marten Luiten

Wat een hectische dagen waren dit! Afgelopen zaterdag kwamen Fynona en ik aan start in de individuele proef van het EK. Hoewel de temperatuur al wel wat opgelopen was, zorgde de wind voor dat het prima weer was om te gaan rijden. Al bij het losrijden voelde Fynona fijn aan, dus we konden met veel vertrouwen naar de baan!

Marten Luiten slaat de hand voor zijn mond als hij de megascore op het bord ziet staan.
📸 Equigeniek

Eenmaal in de ring, was Fynona nog een slag meer ontspannen dan voorheen en kon ik de proef heel fijn doorrijden. We scoorden nu zelfs drie keer een 10 op de halve pirouette en bij 3 van de 5 juryleden kwamen we uit op een score van meer dan 80%! In totaal bleef de score daar net onder met 79,6%, maar dit was ruim voldoende om de leiding te nemen en de leiding te houden. Ontzettend trots op Fynona dat ze zo haar beste beentje voor bleef zetten, elke dag weer! In de ereronde mocht ik op Excellentie, het paard van junior Sanne van der Pols.

Een meer dan geslaagd EK vraagt om een welverdiend drankje achteraf.
📸 Equigeniek

Ook in de afsluitende kür op muziek bleef Fynona er goed aan trekken en konden we een foutloze proef neerzetten. Op de muziek van Jacquelien Vrieze (Symphoneon Sound Design) haalden we onze derde gouden medaille van de week. Onbeschrijfelijk! Heel het seizoen door is ze al fijn in vorm en dat ik hier op het EK in alle drie de proeven een internationaal PR heb gehaald, is mega gaaf!

Verfrissende duik

Na de prijsuitreiking werden de nodige foto’s gemaakt, waarna we met een aantal ruiters (tussen het inpakken door) nog een verfrissende duik hebben genomen. Inmiddels zijn we, na vroeg vertrek vanochtend, al een heel eind op weg naar de tussenstop in Lyon!

Morgen verwachten we weer naar huis te rijden na een 2 weken weg te zijn geweest… het waren lange dagen, maar met het hele Nederlandse team, ons eigen gezin en Marleen Noordhof, was het de inspannende weken meer dan waard!!

Total
76
Shares
0 deel
0 deel
76 deel
0 Tweet
0 deel