Marten Luiten op het EK: ‘openingsdag afgesloten met gezamenlijke pizza’

Share
  • 8 juli 2021 00:12

door: redactie, 8 juli 2021 00:12

📌 Villa Nova
📝 paardensportnoord
📸 Equigeniek

De Nederlandse Young Riders zijn sterk begonnen aan het EK dressuur in Spanje. Na de eerste dag staat de ploeg van Monique Peutz voorlopig aan kop. Marten Luiten komt donderdag in actie, maar blikt eerst nog even terug in zijn blog.

door: Marten Luiten

Alle teams zijn goed door de vetcheck gekomen op het EK! Dat is de laatste check of de paarden fit genoeg zijn voordat de wedstrijd echt begint. In de avond vond een leuke openingsceremonie plaats.

EK Vila Nova Young Riders
Het team Young Riders, met links Marten Luiten.
📸 Equigeniek

Ook dat is een ritueel op het EK, waarbij alle deelnemers te voet voorgesteld worden. Vooral de sfeer van te voren met alle Nederlanders is ontzettend goed en gezellig!

Woensdag begon de landenwedstrijd voor de Junioren en de Young Riders. In beide landenwedstrijden staat Nederland er goed voor in het tussenklassement. Ook twee van de vier Children hebben al een goede inloopproef gelopen.

EK dressuur 2021 Oliva Nova
De complete Nederlandse afvaardiging op het EK 2021 in Oliva Nova.
📸 Equigeniek

Zelf heb ik aan het begin van de middag getraind met Monique Peutz, onze bondscoach. We hebben wat lijnen uit de landenproef doorgereden en gewerkt aan de puntjes op de i!

We hebben ontzettend veel zin in de donderdag,, om iets voor 19 uur rijden we de landenproef. De loting voor de individuele wedstrijd is ook al geweest, daarin starten we zaterdag rond 17.00!

Nu zijn we met z’n allen pizza aan het eten om te vieren dat het EK zo goed is begonnen! Wordt vervolgd…

Startlijsten en uitslagen

De startlijsten en uitslagen van het EK dressuur voor de jeugd vind je via onderstaande link.

https://online.equipe.com/nl/competitions/41194

📸 Equigeniek