Nederlands dressuurteam vijfde op Olympische spelen

Share
  • 27 juli 2021 15:45

door: redactie, 27 juli 2021 15:45

📌 Tokio
📝 paardensportnoord

De Nederlandse dressuurequipe is vijfde geworden in de landenwedstrijd van de Olympische spelen. Het goud was afgetekend voor Duitsland, de Verenigde Staten pakten zilver en Groot-Brittanni√ę brons.

Edward Gal slaagde er in de avondsessie met Glock’s Total US niet in Nederland nog een plaatsje te doen stijgen. Hij behaalde 79,894%. ,,Een mooie score voor zo’n jong paard dat na het NK pas zijn tweede Grand Prix Special van zijn leven rijdt”, oordeelde Gal, die woensdag net als Hans Peter Minderhoud nog de k√ľr rijdt voor de individuele prijzen.

Charlotte Dujardin met Gio tijdens de Olympische spelen in Tokio.
📸 FEI | Christophe Taniere

Marlies van Baalen kwam met Go Legend als eerste in de baan en behaalde 71,292%. Daarna volgde voor TeamNL Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy. Gal mocht als laatste voor Nederland.

Marlies van Baalen kijkt ademloos toe bij de proef van Edward Gal.

Het podium was qua samenstelling hetzelfde als bij Rio 2016. Alleen was het zilver nu voor het Amerikaanse team, dat dankzij amazone Sabine Schut-Kery Groot-Brittanni√ę nog passeerde. Duitsland kwam op 8178 punten, tegen 7747 voor de USA en 7723 voor Groot-Brittanni√ę.

Duitse overmacht

De overmacht van Duitsland was opnieuw dus groot. De Oosterburen konden bouwen op Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera (84,66%), Dorothee Schneider met Showtime (80,608%) en Isabell Werth op de ervaren Bella Rose (83,298%).

Goud voor Duits dressuurteam op OS Tokio
De gouden Duitse dressuurploeg, met Isabell Werth,Jessica von Bredow-Werndl en Dorothee Schneider.
📸 FEI | Christophe Taniere

Bij de zilveren Amerikaanse ploeg sprong de verrichting van Sabine Schut-Kerry en Sanceo er uit. Bij de bronzen Britten past alleen maar een groot compliment, gezien de jonge paarden waarmee zij aan de start kwamen. Charlotte Dujardin en Gio zetten voor team GBR de beste proef neer, al oogde Dujardin niet compleet tevreden.

Weinig tevreden

Bondscoach Alex van Silfhout toont zich weinig tevreden met de vijfde plek die het Nederlandse team wist te bemachtigen. ,,We willen een medaille natuurlijk. Uiteindelijk moeten we re√ęel blijven. Twee van de drie Nederlandse paarden hebben heel weinig ervaring op dit niveau. Het kan in de toekomst nog veel beter, maar het is nu nog te pril allemaal. De meeste paarden hier hebben toch wel wat meer ervaring. Nederland heeft een heel aantal goede jonge paarden die straks veel kunnen betekenen voor de sport‚ÄĚ

Bekijk hier de uitslag van de landenwedstrijd dressuur