OS Tokio: dressuurteam door naar landenwedstrijd, Von Bredow maakt beste indruk

  • 25 juli 2021 21:44

door: KNHS, 25 juli 2021 21:44

📌 Tokio
📝 KNHS

De Nederlandse dressuurploeg is door naar de landenwedstrijd van de Olympische spelen. De Nederlandse delegatie staat na de Grand Prix-kwalificatie als vijfde land opgesteld. De beste acht landen mogen in de Grand Prix Special strijden om de teammedailles.

Na de twee goede ritten van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, zette Marlies van Baalen op de tweede dag een mindere prestatie neer. Fouten brachten haar niet verder dan 71,61%. ,,We hadden op iets meer gehoopt”, stelt bondscoach Alex van Silfhout.

Jessica von Bredow-Werndl zette met TSF Dalera de beste proef neer.
📸 FEI | Shannon Brinkman

,,Marlies had haar paard net niet helemaal scherp, waardoor een paar foutjes ontstonden. Daar moeten we in het losrijden voor de Grand Prix Special nog wat aan doen, zodat Go Legend wat frisser in de ring verschijnt. Gelukkig is er nog niets verloren, want de Grand Prix telt alleen als kwalificatie voor de landenwedstrijd en de kür op muziek.”

Onrustige dagen

Voor bondscoach Van Silfhout zijn het onrustige dagen. Hij zat in het vliegtuig in de buurt van iemand die positief testte op het coronavirus. ,,Net als Dinja van Liere kreeg ik ook het bericht dat ik een ‘close contact’ was. Vanwege het verhoogde risico werden we meteen geïsoleerd en kregen we meer regels om ons aan te houden. Inmiddels hebben we gelukkig al meer vrijheden gekregen en wachten we op definitief groen licht.”

Duitsland sterk van start

De Grand Prix werd gewonnen door de Duitse Jessica von Bredow-Werndl. Duitsland staat bovenaan, gevolgd door Groot-Brittannië en Denemarken. De beste acht landen komen aan de start in de Grand Prix Special. Dat zijn naast de genoemde landen en Nederland ook de Verenigde Staten, Zweden, Portugal en Spanje. Het kampioenschap vervolgt met de Grand Prix Special op dinsdag 27 juli.

Gal en Minderhoud naar individuele finale

Edward Gal en Hans Peter Minderhoud hebben zich geplaatst voor de individuele finale. Gal deed dat door als tweede van zijn groep te eindigen, Minderhoud had de hoogste score van de ruiters die zich niet rechtstreeks hadden geplaatst en verdiende zo alsnog een startplek in de kür op muziek. Voor Marlies van Baalen houden de Olympische Spelen na de Grand Prix Special op. Van Baalen wist zich niet te plaatsen voor de kürfinale.