archief
contact
+31 6 53239630

Sanne Thijssen verrast in Grote Prijs CHIO Rotterdam

📌 ROTTERDAM – Sanne Thijssen zorgde zondag voor een grote verrassing op het CHIO Rotterdam. Ze won met Con Quidam Rb de Grote Prijs, nadat ze in de goed gevulde barrage met 15 combinaties als eerste was gestart. Kim Emmen eindigde als derde, met Jack van het Dennehof.
Sanne Thijssen rijdt Con Quidam
Sanne Thijssen en Con Quidam. (archief)

📌 Rotterdam
📝 paardensportnoord

Sanne Thijssen zorgde zondag voor een grote verrassing op het CHIO Rotterdam. Ze won met Con Quidam Rb de Grote Prijs, nadat ze in de goed gevulde barrage met 15 combinaties als eerste was gestart. Kim Emmen eindigde als derde, met Jack van het Dennehof.

Vier Nederlanders hadden zich voor de barrage geplaatst, Gerben Morssink (Navarone) werd achtste, Jack Ansems (Fliere Fluiter) vijftiende.

De 22-jarige Thijssen was als eerste kanshebber aan zet in de barrage en zette gelijk het tempo in. Haar paard Con Quidam Rb (Quinar x Cardino) werkte zeer goed mee en ging vol souplesse en overtuiging over de hindernissen. De tijd van 33.10 was ontzettend scherp.

Dat bleek wel, want niemand wist de tijd van de Limburgse amazone uit Sevenum te verbeteren. Spannend werd het nog met de rit van McLain Ward. De Amerikaan moest in het laatste lijntje nog een ophouding maken met Contagious en dat nekte hem, want hij moest op drie honderdste zijn meerdere erkennen in Sanne Thijssen. ,,Vroeger was ik hier om naar mijn vader Leon te kijken, nu keek hij naar mij”, zei de jonge winnares met een grote glimlach tijdens de persconferentie.

Kim Emmen uit Raamsdonk eindigde knap als derde. In mooie stijl zette ze met Jack van het Dennehof een foutloze rit neer in 33.52. ,,Toen ik die tijd van Sanne zag dacht ik: dat ga ik nooit halen. Maar ik zat er toch niet ver vanaf.”

Pech voor Houtzager

Pech was er voor Marc Houtzager, die met Sterrehof’s Calimero een fout kreeg op de laatste hindernis. De ruiter uit Rouveen was bijzonder goed op weg, maar leek de toegestane tijd van 88 seconden niet te gaan halen en zette daardoor iets extra tempo. Op de valreep zorgde dat nog een afworp.

Uitslag Grote Prijs CHIO Rotterdam
ruiter paard
1. Sanne Thijssen Con Quidam Rb
v. Quinar
0-33.10
2. McLain Ward Contagious
v. Contagio
0-33.13
3. Kim Emmen Jack van het Dennehof
v. Toulon
4-33.52

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel