Stal Thijssen domineert in Grote Prijs ICNN Drachten

Share
  • 19 januari 2015 09:32

door: redactie, 19 januari 2015 09:32

blokjeDRACHTEN | STEGEN.NET | PERSBERICHT
Een bijzondere uitslag zondagmiddag tijdens het ICNN Drachten: de hele top drie van de Grand Prix werd beheerst door één stal, die van Leon Thijssen. Hij werd zelf derde en zag dochter Sanne (16) de finale winnen, terwijl stalruiter Jelmer Hoekstra tweede werd.

Voor volle tribunes reden 67 deelnemers hun Grote Prijs op 1.45m niveau en daarvan kwamen er 13 terug voor de barrage. ,,Een mooie maar tricky proef was het”, blikt Leon Thijssen terug. ,,Maar voor onze stal pakte het goed uit met drie van de vier man geplaatst in de barrage.”

Sanne Thijssen rijdt Con Quida naar de overwinning in Drachten.

Sanne Thijssen rijdt Con Quida naar de overwinning in Drachten.
ICNN DRACHTEN / DIGISHOTS

Leon Thijssen beet het spits af met Quinoa des Riollets (v. Calvaro), die hij een half jaar geleden op een concours in Gijon scoutte en mee naar Limburg nam. ,,Een echte nulspringer”, omschrijft hij de merrie. Dat de tijd van 35.14 seconden nog krapper gezet kon worden, lieten de Tukker Remco Been en Isheau Wong uit het Chinese Taipei zien maar zij kregen een fout.

Moedig rijdende Sanne Thijssen
Het was de moedig rijdende Sanne Thijssen met de zeer atletisch springende Con Quidam RB (v. Quinar) die foutloos in 34.19 finishte. Collega Jelmer Hoekstra trok alles uit de kast met Be Gentle (v. Ticallux Verte), maar moest één keer een galopsprong extra maken en hij werd hoofdschudden tweede in 34.84 seconden. En zo verdiende Stal Thijssen deze middag 16.660 euro.

De gehele topvijf bestond uit Nederlanders, want Robert Vos werd vierde met Interline H (v. Indoctro) en Sander Geerink finishte als vijfde met Robinson (v. Rubert R). In de 1.35m Roelofsen Horse Trucks Prijs in de ochtend was VDL Stud-ruiter Ernesto Cansecco de winnaar met Zippo (v. Indoctro). Ivo Biessen werd tweede met Pina Colada (v. Pino).

Grote Prijs pony’s
De 1.25m Grote Prijs voor pony’s om de Lodewijk Assurantiën Prijs werd gewonnen door Simon Morssinkhof uit België met Ballyowen Maybell Molly. De Utrechtse Rowen van de Mheen volgde als tweede met Quaprice d’Astree. De 1.15m rubriek voor pony’s kwam op naam van Savanna van den Hof met Mabeline’s Amra.

ICNN Drachten maakt zich op voor de climax: het CSI3* weekend met nog hogere parcoursen, nog meer prijzengeld en een nog indrukwekkender deelnemersveld. Naast internationale sport zijn er finales van de GMB wintercompetitie voor jonge springpaarden, is er op vrijdagavond een fokkerijavond springen en sluit de zaterdagavond af met de springpaardenveiling Sale of the Rising Stars. Afsluiter is de 1.55m Grote Prijs van de Provincie Fryslân, waarin 65.000 euro te verdelen is.