Nederlandse eventingamazones uitgeschakeld in Olympische cross

Nederlandse eventingamazones uitgeschakeld in Olympische cross

1 augustus 2021 18:20 0

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Tokio
📝 paardensportnoord
📸 FEI | Libby Law Photography

De Nederlandse eventingruiters hebben op de Olympische spelen geen potten kunnen breken. Merel Blom en Janneke Boonzaaijer zijn allebei gediskwalificeerd. Ze gingen in de cross in de fout in en mogen maandag niet meer in actie komen op het laatste onderdeel springen.

Blom verzuimde met haar paard The Quizmaster over een element te springen. Ze kreeg de rode vlag en moest de wedstrijd staken.

Blom na afloop: ,We begonnen goed en mijn paard voelde sterk aan. Hij was eigenlijk bijna te stoer. Toen heb ik hem niet terug gereden op de waterinsprong, maar ben ik er met een grote sprong ingereden. Hij landde half op zijn knieën. In een split second dacht ik ‘ik ben erin, nu ga ik linksaf naar die boot, dan moet je links blijven en dan naar de punt’, maar daardoor miste ik de C. Dat is een verkeerde beslissing geweest. Ik kan er niks beters van maken.”

Boonzaaijer leek de cross met haar paard Champ de Tailleur wel uit te rijden maar werd ook uit de wedstrijd gehaald. Ook zij bleek een hindernis op het parcours niet goed te hebben genomen.

Blom begon als de nummer 21 van het klassement aan de crosscountry. Boonzaaijer stond 30e na het eerste onderdeel dressuur. Na de cross-country gaat de Brit Oliver Townend (coverfoto) in de tussenstand aan de leiding, voor de Duitse Julia Krajewski en zijn langenoot Laura Collett. In het landenklassement staat Groot-Brittannië op goud, met Australië en Frankrijk op gepaste afstand.

Deel dit bericht