archief
contact
+31 6 53239630

Zwaarder dan 95 kilo? Dan mag je in manege De Bongerd niet rijden

📌 GLIMMEN – Ruiters die zwaarder zijn dan 95 kilo zijn even niet welkom op de manege in Glimmen. Volgens woordvoerder Simone Lameijer wordt deze stap gezet uit oogpunt van dierenwelzijn, meldt Dagblad van het Noorden.
paard

📌 Glimmen
📝 DVHN | paardensportnoord

Ruiters die zwaarder zijn dan 95 kilo zijn even niet welkom op de manege in Glimmen. Volgens woordvoerder Simone Lameijer wordt deze stap gezet uit oogpunt van dierenwelzijn.

Lameijer exploiteert manege De Bongerd in Glimmen samen met haar twee zussen en doet haar uitspraken in het Dagblad van het Noorden.

Manege De Bongerd.

Vanaf 1 september staat er een weegschaal in de manege en moeten alle meerderjarige leden zich vooraf wegen, ongeacht de lichaamsbouw. De maatregel is in een mail aan de leden bekend gemaakt.

,,Het is een lastig onderwerp om aan te snijden, maar er is veel begrip voor. Onze leden hebben ook het beste voor met de paarden”, zo zegt ze tegen de krant.

De discussie over het gewicht van de ruiter is zeker niet nieuw. Het is lastig om harde grenzen te bepalen, want de belasting hangt erg af van het type paard en het niveau van de ruiter. Overigens zijn ook veel paarden te dik, zo blijkt uit onderzoek.


Total
14
Shares
0 deel
0 deel
14 deel
0 Tweet
0 deel