archief
contact
+31 6 53239630

Amerikaanse springruiters vooraan in landenwedstrijd CHIO Aken

📌 Aken
📝 paardensportnoord
📸 FEI | Arnd Bronkhorst

De landenwedstrijd bij het CHIO Aken is donderdagavond gewonnen door het Amerikaanse team met slechts 4 strafpunten. Nederland eindigde als vijfde, nog voor de Duitse equipe, die zesde werd.

De winnende ploeg van de USA bestond uit Jessica Springsteen (0 en 8 met Don Juan van de Donkhoeve), Lucy Deslauriers (0 en 4 met Hester), Brian Moggre (dubbel 0 met Balou du Reventon) en Laura Kraut (4 en 0 met Baloutinue) (coverfoto – archief).

De tweede plaats was voor het Zweedse team met een totaal van 8 strafpunten. Op plaats drie volgde Frankrijk met een totaal van 12 strafpunten. België volgde met 16 en Nederland met 21.

Voor TeamNL leverde Sanne Thijssen de beste prestatie af. Ze kreeg met Con Quidam RB een afworp in de eerste ronde en bleef in de tweede ronde foutloos. Verder kwamen Kevin Jochems (4 en4 met Turbo Z), Bart Bles (4 en 8 met Kriskras DV) en Harrie Smolders (5 en 5 met Bingo du Parc) aan de start.

Dramatisch

Voor gastland Duitsland verliep de wedstrijd dramatisch. De stemming daalde toen Marcus Ehning op het voorterrein ten val kwam en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Zijn conditie lijkt niet zeer ernstig, hij was volgens de Duitse bondscoach aanspreekbaar. Door het uitvallen van Ehning telde elke balk voor Duitsland, dat met Daniel Deusser, Christian Ahlmann en David Will op 24 strafpunten eindigde.


Total
20
Shares
0 deel
0 deel
20 deel
0 Tweet
0 deel