archief
contact
+31 6 53239630

EK dres­suur Hagen: goud voor Duitse equi­pe, Nederland vijfde

ūüďĆ HAGEN ‚ÄĒ Duitsland heeft goud behaald in de landen¬≠wed¬≠strijd van het EK dres¬≠suur in Hagen. Nederland kwam niet verder dan de vijf¬≠de plaats. ‚ÄěIk mis een ruiter van het kali¬≠ber Edward Gal‚ÄĚ, consta¬≠teer¬≠de bonds¬≠coach Alex van Silfhout. 

ūüďĆ Hagen
ūüďĚ KNHS | paardensportnoord

Duitsland heeft goud behaald in de landen¬≠wed¬≠strijd van het EK dres¬≠suur in Hagen. Nederland kwam niet verder dan de vijf¬≠de plaats. ‚ÄěIk mis een ruiter van het kali¬≠ber Edward Gal‚ÄĚ, consta¬≠teer¬≠de bonds¬≠coach Alex van Silfhout.

Slotrijder Hans Peter Minderhoud kwam donder­dag met Glock’s Dream Boy tot een score van 74,503 procent. Eerder op de dag had Dinja van Liere met Haute Couture een score van 74,208 procent neer­ge­zet. Daarmee steeg de equi­pe van bonds­coach Alex van Silfhout nog naar plaats vier.

Duitsland behaal­de goud op het EK, met Helen Langehanenberg, Jessica von Bredow-Werndl, Isabel Werth en Dorothee Schneider.
ūüďł FEI | Liz Gregg

De openings­dag met de eerste twee combi­na­ties was afge­slo­ten als vijf­de. Marlies van Baalen en Adelinde Cornelissen waren met hun tien­ja­ri­ge Totilas-zonen Go Legend en Governor uitge­ko­men op respec­tie­ve­lijk 72,531 en 72,484 procent (het schra­pre­sul­taat). Oranje kwam daar­mee uit op een totaal van 221,242 en werd dus vijfde.

Niet onte­vre­den

‚ÄěHet is geen medail¬≠le gewor¬≠den‚ÄĚ, reageer¬≠de bonds¬≠coach Alex van Silfhout. ‚ÄěIk mis hier toch wel een ruiter van het kali¬≠ber Edward Gal. Toch mag ik niet onte¬≠vre¬≠den zijn met drie jonge combi¬≠na¬≠ties in het team. Nu valt het met Dream Boy en Hans Peter wat tegen, terwijl die in Tokio juist heel goed pres¬≠teer¬≠de. Wij roepen wel dat we in ons land goede jonge combi¬≠na¬≠ties hebben, maar de ande¬≠re landen zitten ook niet stil. Daar zie je ook steeds goede combi¬≠na¬≠ties naar boven komen. Kijk maar naar Denemarken en Zweden. Ik denk dat we aan de bak moeten om er de komen¬≠de jaren weer op het podi¬≠um bij te staan.‚ÄĚ

Het zilve­ren Britse team: Carl Hester, Charlotte Dujardin, Charlotte Fry en Gareth Hughes.
ūüďł FEI | Liz Gregg

Hans Peter Minderhoud heeft wel eens vrolij¬≠ker geke¬≠ken na afloop van de landen¬≠wed¬≠strijd op een EK. ‚ÄěJa. ik was er ook niet echt blij mee.‚ÄĚ Een reden heeft de routi¬≠nier en de nummer 1 van de equi¬≠pe nog niet. ‚ÄěDream Boy was tot giste¬≠ren echt heel goed in vorm. Vandaag bij de warming-up was dat gevoel weg. En dat bleef tijdens de wedstrijd ook zo. Het had hele¬≠maal niet de spran¬≠kel van normaal. Ik had wat meer voor het team willen doen. Dat werd voor¬≠af toch al wel een lastig verhaal voor een medail¬≠le. Dan had ik meer dan tach¬≠tig procent moeten halen. Maar het was gewoon niet goed genoeg. Ik kan er nu niet meer van maken. Morgen hope¬≠lijk beter.‚ÄĚ Met een percen¬≠ta¬≠ge van 74.503 eindigt Minderhoud in de Grand Prix op plaats 13.

Het goud was voor Duitsland (238,944). De equi¬≠pe met onder ande¬≠ren Isabell Werth (Weihegold OLD) en de excel¬≠le¬≠ren¬≠de Jessica von Bredow-Werndl (Dalera BB) hield de teams van Groot-Brittanni√ę en Denemarken achter zich. Het was de derde Europese dres¬≠suur¬≠ti¬≠tel op rij voor de Duitse ploeg.

Beter verging het ‚Äôt Nederlandse dres¬≠suur¬≠team onder de 25. Bij het EK U25 behaal¬≠de TeamNL een prach¬≠ti¬≠ge zilve¬≠ren medail¬≠le. ‚ÄěHier hadden we voor¬≠af voor gete¬≠kend‚ÄĚ, vertelt bonds¬≠coach Monique Peutz.

De zilve¬≠ren medail¬≠le was het resul¬≠taat van uitste¬≠ken¬≠de pres¬≠ta¬≠ties van de Nederlandse amazo¬≠nes in Intermediaire II proef. Met de derde plaats van Jessica Poelman, de vijf¬≠de plaats van Jasmien de Koeyer en de acht¬≠ste plaats van Febe van Zwambagt. Debutante Devenda Dijkstra staat op de elfde plaats. Duitsland vero¬≠ver¬≠de het goud. Het Zweedse team pakte het brons.

Eindstand EK dres­suur 2021 landenwedstrijd

  1. Duitsland, 238.944
  2. Groot Brittanni√ę, 232.345
  3. Denemarken, 231.165
  4. Zweden, 225.389
  5. Nederland, 221.242

EK landen¬≠klas¬≠se¬≠ment U25

  1. Duitsland, 225.206
  2. Nederland, 218.000
  3. Zweden, 207.264

gerelateerde berichten
Total
2
Share