archief
contact
+31 6 53239630

Jessica von Bredow-Werndl Europees kampioen kür op muziek

📌 Hagen
📝 paardensportnoord | KNHS | DPA

Jessica von Bredow-Werndl heeft bij het Europees kampioenschap dressuur ook de titel in de kür op muziek gewonnen. De 35-jarige Duitse won ook al goud met het team en in de Grand Prix Special. Dinja van Liere werd tiende, Adelinde Cornelissen werd gediskwalificeerd.

Alle juryleden plaatsen Jessica von Bredow-Werndl en haar 14-jarige merrie TSF Dalera BB (v. Easy Game) op de hoogste positie, met een gemiddelde van 91,021%. ,,Het was onze beste kür ooit, beter nog dan in Tokio”, blikte de winnares terug.

Charlotte Dujardin behaalde met Gio de bronzen medaille in de kür op het EK.
📸 FEI | Liz Gregg

Het zilver was voor de Deense Cathrine Dufour en haar Bohemian met 88,436%. Charlotte Dujardin en haar oogstrelende vos Gio pakten de bronzen medaille met 87,246%. Isabell Werth volgde als vierde. ,,De lucht was er bij Weihegold uit vandaag en misschien ook wel bij mij”, zei Werth na afloop.

Voor Adelinde Cornelissen waren de druiven zuur. Omdat Hans Peter Minderhoud zich had teruggetrokken kon de Nijkerkse starten met haar Governor, maar helaas constateerde de jury een beetje bloed bij de hengst en moest de combinatie de baan verlaten. ,,Governor heeft op zijn wang gebeten. Heel onschuldig gelukkig voor zijn gezondheid. Maar wel zuur, want ik had het EK graag anders afgesloten”, legt Cornelissen uit.

Dinja van Liere tiende

Dinja van Liere reed onbevangen en liet met haar merrie Haute Couture (v. Connaisseur) prachtige onderdelen zien. De combinatie pakte een mooie tiende plaats, een uitstekend resultaat voor haar internationale debuut op een kampioenschap.

,,Ik vond het leuk om de kür te rijden. Dit was mijn eerste kür op Grand Prix niveau. Ik had nog wel wat foutjes, maar dat is ook niet zo gek. Dit is eigenlijk de kür en de muziek voor mijn andere paard Hermès. De Grand Prix was goed, de Grand Prix Special op donderdag ging nog beter. Vandaag was Haute Couture ook weer echt aan. Ze blijft enorm haar best doen. Ondanks de fouten hadden we nog bijna tachtig procent en we kunnen nog beter.”

Jessica Poelman succesvol

Jessica Poelman (20, Aalsmeer) heeft in Hagen bij het EK dressuur voor deelnemers tot 25 jaar (U25) haar derde medaille veroverd. Net als in de Grand Prix op zaterdag legde de EK-debutante met haar paard Chocolate Cookie R.D.P. beslag op de derde plaats.

Na het teamzilver de derde medaille voor TeamNL op dit FEI Europees Kampioenschap. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) en Febe van Zwambagt (Bergharen) deden het in de finale ook goed op de plaatsen 5 en 7.

,,Dit is heel gaaf”, vertelt Jessica Poelman met haar tweede bronzen individuele medaille. ,,We hebben weer alles gegeven en ik heb echt genoten. Nog meer dan de voorgaande dagen. Ik vorm gewoon een fijne combinatie met Cookie. We rijden hier zoals we altijd doen. Het komt allemaal mega-snel. Ik ben nog geen jaar bezig met Chocolate Cookie R.D.P.. Ik ben nu 20 en kan nog vijf jaar mee in deze categorie. Het eerste doel is om me volgend jaar weer in het team te rijden.”


EK dressuur 2021 kür op muziek

  1. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), TSF Dalera BB (v.Easy Game), 91.021%
  2. Christine Dufour (Den), Bohemian (v.Bordeaux), 88.436%
  3. Charlotte Dujardin (GBR), Gio (v.Apache), 87.246%
  4. Dinja van Liere (Uden), Haute Couture (v.Connaisseur), 79.668%
  5. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Governor (v.Totilas), eliminatie

EK dressuur 2021 U25 kür op muziek

  1. Semmieke Rothenberger (Dui), Flanell (v.Apache), 81.955%
  2. Raphael Netz (Dui), Elastico (v.Johnson), 81.210%
  3. Jessica Poelman (Aalsmeer), Chocolate Cookie R.D.P. (v.Johnson), 78.075
  4. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen), Esperanza (v.Desperados), 76.430%
  5. Febe van Zwambagt (Bergharen), Edson (v.Winningmood), 75.675%

Total
28
Shares
0 deel
0 deel
28 deel
0 Tweet
0 deel