Jessica von Bredow-Werndl Europees kampioen kür op muziek

Share
  • 10 september 2023 21:33

door: redactie, 10 september 2023 21:33
Riesenbeck
stegen.net | knhs

Jessica von Bredow-Werndl heeft ook de Europese titel bij de kür op muziek gewonnen. De 37-jarige Duitse amazone prolongeerde vrijdag al haar titel in de Grand Prix Special en liet zondagmiddag de Britse amazones Charlotte Fry en Charlotte Dujardin achter zich met haar paard TSF Dalera BB.

Von Bredow-Werndl won voor eigen Duits publiek met een score van 92,818 procent. Fry (Glamourdale, 92,379 procent) en Dujardin (Imhotep, 91,396 procent) konden daar niet tegenop.

EK dressuur podium kür
Het podium op het EK dressuur kür op muziek met Jessica von Bredow Werndl, Charlotte Fry en Charlotte Dujardin.
© FEI | Leanjo de Koster

Emmelie Scholtens was op de twaalfde plek de beste Nederlandse. Ze had met haar Indian Rock nog gehoopt op een plek bij de eerste tien. Toch stelde Scholtens de indrukwekkende Indian Rock, met z’n 10 jaar het jongste paard in de finale, sterk voor.

Ondanks dat de amazone er zelf tweemaal een langere poos uitlag, heeft Indian Rock tijdens zijn tweede internationale kampioenschap veel progressie laten zien. Met een heel vriendelijk, opwaarts beeld liep de krachtpatser naar een score van 80.936%, een nieuwe PR-score.

EK dressuur 2023
Charlotte Fry behaalde met Glamourdale de zilveren medaille op het EK dressuur in de kür op muziek.
© FEI | Leanjo de Koster

Marlies van Baalen (Habibi DVB) noteerde de vijftiende score. Ook zij verbeterden zichzelf gedurende het kampioenschap, het eerste internationale kampioenschap van dit duo. Met het mes tussen de tanden stuurde Van Baalen haar grootbewegende vosruin naar een score van 78.882% en een uiteindelijke vijftiende plaats.

De Nederlandse equipe sprak van een succesvol EK. ,,Een vijfde plaats in de landenwedstrijd was voor dit jaar het hoogst haalbare en met twee combinaties in de top 15 van Europa is er een zeer goede basis aanwezig met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar”, stelde de KNHS in een terugblik.