Mooie derde plaats Lennard de Boer in medium tour CSI Exloo

Share
  • 4 september 2021 11:39

door: Steven Stegen, 4 september 2021 11:39

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Lennard de Boer pakte vrijdag bij het sterk bezette CSI Exloo een uitstekende derde plaats in de finale van de medium tour over 1.40. De Drentse ruiter imponeerde opnieuw met de 9-jarige merrie Tinkerbell Z (v. Toulouse).

In de goed gevulde barrage moest het gaspedaal flink ingetrapt worden om aanspraak te kunnen maken op de prijzenpot. Lennard de Boer zette een snelle tijd van 41.41.

Daarmee leek de ruiter uit De Wijk de overwinning te gaan grijpen, maar de Duitser Julius Ehinger bleek met Mitchney Z met 41.14 toch nog een fractie sneller te kunnen.

Toch werd uiteindelijk ook deze Duitse combinatie nog geklopt. De als laatste startende Britse Jodie Hall Mcateer stuurde de zeer veel kwaliteit tonende Corland-dochter Mademoiselle A in 39.31 foutloos rond en pakte daarmee de eerste prijs van 2000 euro.

Albert Zoer nam met Florian risico in de barrage, maar kreeg een balk. De ruiter uit Echten won eerder op de dag wel knap het 1.35 met Jayla.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen CSI Exloo 2021, editie september.

De Grote Prijs van Drenthe staat zaterdag vanaf 15.40 op het programma bij het Hippisch Centrum Exloo, waar publiek gratis toegang heeft.