Lennard de Boer pakt in Beilen Drentse ZZ-titel met Coach

Share
  • 22 februari 2015 12:30

door: redactie, 22 februari 2015 12:30

blokjeBEILEN | STEGEN.NET
Met de overwinning in de ZZ-klasse en de derde plaats in de klasse Z drukte Lennard de Boer een duidelijk stempel op het Drents kampioenschap indoor springen. In de zwaarste klasse won de 22-jarige ruiter uit De Wijk met Coach (v. Con Air).

In de ZZ kwam een mooi deelnemersveld aan de start, maar toch wisten slechts drie combinaties in beide omlopen foutloos te blijven.

Lennard de Boer met Coach.

Lennard de Boer met Coach (archief).
STEVEN STEGEN

In de barrage was Nynke de Vries de snelste, maar zij maakte met Brego R’n B een fout en werd uiteindelijk tweede. Lennard de Boer en Coach waren een fractie langzamer, maar wisten wel opnieuw foutloos te blijven, waarmee ze de titel veilig stelden. De derde plaats in de ZZ was voor Romy Froma met Bolieone.

Klasse Z
In de klasse Z behaalde Olav Klein een mooi succes. Met zijn paard Santana (v. Nintender) wist de jonge ruiter van de LR Staphorst zijn clubgenote Marcelle Hokse (Vdr’s Dancing In The Dark) ruimschoots te kloppen. Lennard de Boer deed ook hier goed mee met zijn derde plaats op Durango VDL. De Boer was in de barrage de snelste, maar kreeg wel een fout. Merel Murris pakte met Chicarite de vierde plaats.

De vrijdag verreden klasse M bracht de titel voor Geke Prins en haar paard Dobry Den. De amazone uit Holsloot moest in de barrage flink aan de bak, maar wist Margot Norder met Dorianda voor te blijven. Renate Beuving eindigde op de derde plaats met Desteny.

Pony’s
De ZZ-klasse voor pony’s was niet dik bezet. Savanna van den Hof eiste de titel op, ze maakte met Pimpernel over de twee omlopen √©√©n springfoutje. Alice Jacobs bleek de beste in de klasse Z grote maat, waarin ook geen barrage nodig was. Jacobs liet over de twee omlopen vier strafpunten noteren en bleef daarmee Floor van der Hulst voor. Zij hoorde met Bill Mc Killian twee balken vallen in de eerste omloop. Babette van de Ven won de Z kleine maat met King Do Rada.