archief
contact
+31 6 53239630

Finale Nations Cup: toch nog hoofd­prijs voor Nederlandse springruiters

ūüďĆ BARCELONA ‚ÄĒ Met de over¬≠win¬≠ning in de fina¬≠le van de FEI Nations Cup hebben de Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters het buiten¬≠sei¬≠zoen toch nog fraai afge¬≠slo¬≠ten. Oranje bleef met drie ruiters fout¬≠loos en hield Ierland en Belgi√ę achter zich. 

ūüďĆ Barcelona
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord | KNHS

Met de over¬≠win¬≠ning in de fina¬≠le van de FEI Nations Cup hebben de Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters het buiten¬≠sei¬≠zoen toch nog fraai afge¬≠slo¬≠ten. Oranje bleef met drie ruiters fout¬≠loos en hield Ierland en Belgi√ę achter zich. De hoofd¬≠prijs is goed voor 417.000 euro.

In de fina­le met acht landen bleven drie van de vier Nederlandse ruiters fout­loos. Het ging om Maikel van der Vleuten (Beauville Z),Willem Greve (Carambole) en Harrie Smolders (Monaco). Sanne Thijssen (Con Quidam RB) kreeg één springfout.

Harrie Smolders juicht na zijn nulron­de met Monaco en verze­kert daar­mee de zege in de FEI Nations Cup.
ūüďł FEI | ŇĀukasz Kowalski

Bij ieder land werd het minste resul¬≠taat geschrapt. Ierland eindig¬≠de met 1 straf¬≠punt, vanwe¬≠ge over¬≠schrij¬≠ding van de maxi¬≠ma¬≠le tijd door Eoin McMahon, als twee¬≠de. Het brons ging naar Belgi√ę met 4 strafpunten.

In 2017 won TeamNL voor het laatst de fina¬≠le van de Longines FEI Nations Cup. Bondscoach Rob Ehrens: ‚ÄěIk ben erg blij, mijn team heeft het gewel¬≠dig gedaan. Zonder mij, want ik ben een beet¬≠je kreu¬≠pel, dus ik stond hier langs de zijlijn. Ze hebben laten zien hoe sterk Nederland is. Afgelopen jaar was een beet¬≠je een worste¬≠ling; We lieten goede dingen zien, maar het kwam er niet iede¬≠re keer goed uit. Nederland heeft een stabie¬≠le groep toprui¬≠ters die hun paar¬≠den heel goed mana¬≠gen en die alles voor het land willen doen.‚ÄĚ

Ehrens was ook vol lof over het concours in Barcelona. ‚ÄúSuper dat het is geor¬≠ga¬≠ni¬≠seerd en dat we konden deel¬≠ne¬≠men. Onwijs veel compli¬≠men¬≠ten voor de organisatie.‚ÄĚ

Bijzonder

Voor Willem Greve werd de fina¬≠le in Barcelona een bijzon¬≠der evene¬≠ment. ‚ÄěHet is altijd goed om deel uit te maken van het winnen¬≠de team, zeker op zo‚Äôn speci¬≠a¬≠le show als dit.‚ÄĚ Greve is blij met de pres¬≠ta¬≠tie van zijn 17-jari¬≠ge Carambole. ‚ÄěIk heb zoveel aan dit paard te danken, hij bete¬≠kent veel voor me. Ik zou willen dat hij de pers¬≠con¬≠fe¬≠ren¬≠tie kon geven, want hij verdien¬≠de deze over¬≠win¬≠ning. Het is mooi dat hij nu aan de hele wereld heeft laten zien hoe goed hij nog op deze leef¬≠tijd is.‚ÄĚ

Willem Greve met zijn erva­ren toppaard Carambole.
ūüďł FEI | ŇĀukasz Kowalski

Greve heeft Carambole al sinds zijn vier¬≠de op stal staan. ‚ÄěThuis is hij een beet¬≠je lui, maar hij weet wat hij moet doen in de ring. Ik heb een plan gemaakt rich¬≠ting Barcelona (hij start¬≠te bij Outdoor Zuidwolde, redac¬≠tie) en dat heeft goed uitge¬≠pakt. Aan het pensi¬≠oen van Carambole wil ik nu nog niet denken, we gaan eerst dit vieren. Ik wil hem op zijn hoog¬≠te¬≠punt uit de sport halen, en dat is dit wel. Eerst thuis maar eens kijken wat we gaan doen‚ÄĚ, besluit Greve.

 1. Nederland, 0 straf­pun­ten
  Maikel van der Vleuten (Someren) ‚ÄĒ Beauville Z (v.Bustique), 0 straf¬≠pun¬≠ten
  Willem Greve (Markelo) ‚ÄĒ Carambole (v.Cassini I), 0 straf¬≠pun¬≠ten
  Sanne Thijssen (Sevenum) ‚ÄĒ Con Quidam RB (v.Quinar), 4 straf¬≠pun¬≠ten
  Harrie Smolders (Lage Mierde) ‚ÄĒ Monaco (v.Cassini II), 0 strafpunten
 2. Ierland, 1 strafpunt
 3. Belgi√ę, 4 strafpunten

gerelateerde berichten
Total
2
Share