Nederlandse springruiters winnen finale FEI Nations Cup in Barcelona

Nederlandse springruiters winnen finale FEI Nations Cup in Barcelona

12 oktober 2014 10:48 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeBARCELONA | STEGEN.NET | ANP
De Nederlandse springruiters hebben zaterdag in Barcelona de FEI Nations Cup gewonnen. Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi NOP), Jur Vrieling (VdL Bubalu) en Jeroen Dubbeldam (Zenith SFN) bleven in de finale van de landenwedstrijd foutloos en verzekerden zich hierdoor van de eindzege. Het resultaat van de vierde ruiter, Gerco Schröder (Glock’s London NOP), deed er na drie combinaties al niet meer toe.

Schröder maakte tijdens zijn rit uiteindelijk een fout en brak zijn optreden daarna voortijdig af. Zijn resultaat kon als slechte score worden geschrapt.

De winnende Nederlandse equipe bij de finale van de Nations Cup in Barcelona. (FEI/Dirk Caremans)

De winnende Nederlandse equipe bij de finale van de Nations Cup in Barcelona.
FEI / DIRK CAREMANS

Wereldkampioen Dubbeldam en Van der Vleuten bleven in de eerste twee ronden foutloos. Vrieling kon daarna de winst al veiligstellen. Hij volgde het goede voorbeeld van zijn landgenoten. De equipe van bondscoach Rob Ehrens behaalde eerder dit jaar al de wereldtitel in Frankrijk. Ook toen had Vrieling een beslissende rol. Hij bleef in die finale als enige foutloos.

Zijn optreden van zaterdag was voor Vrieling extra speciaal omdat hij met Bubalu de laatste grote wedstrijd reed. ,,Dit is echt abnormaal. Ik heb bijna tranen in mijn ogen. Dit is heel bijzonder”, aldus Vrieling na afloop. Hij betrok ook bondscoach Ehrens nadrukkelijk in het succes. ,,We hebben een sterk team met goede paarden, maar onze bondscoach is ook heel belangrijk. Hij leert ons om ons te focussen. Hij weet ons op een positieve manier te motiveren. We geloven in hem.”

Ehrens bleef zelf bescheiden over zijn rol. ,,Wat is een bondscoach zonder vier geweldige ruiters en vier geweldige paarden? Zij zijn het die het hebben gedaan.”

Achter Nederland behaalde Canada het zilver met 4 strafpunten. Zweden eindigde als derde met 8 strafpunten. Nederland kreeg voor de eerste triomf in de Nations Cup een hoofdprijs van 500.000 euro. Daarnaast was er nog extra geld te verdelen voor de ruiters die zowel in de kwalificaties als in de finale foutloos bleven. Vrieling en Van der Vleuten slaagden hier beiden in. Samen met de Duitser Daniel Deusser en de Zweed Hendrik von Eckermann mochten ze ook nog eens 200.000 euro verdelen.

Deel dit bericht