archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse spring­rui­ters winnen fina­le FEI Nations Cup in Barcelona

BARCELONA — Wereldkampioen waren ze al en zater­dag­avond kwam er nog een mooi wapen­feit bij: de Nederlandse sprin­ge­qui­pe pakte de hoofd­prijs in de fina­le van de FEI Nations Cup. Voor Jur Vrieling was het een emoti­o­ne­le wedstrijd, want VDL Bubalu liep z’n laat­ste landenwedstrijd. 
De winnende Nederlandse equipe bij de finale van de Nations Cup in Barcelona. (FEI/Dirk Caremans)

blokjeBARCELONA | STEGEN.NET | ANP
De Nederlandse spring­rui­ters hebben zater­dag in Barcelona de FEI Nations Cup gewon­nen. Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi NOP), Jur Vrieling (VdL Bubalu) en Jeroen Dubbeldam (Zenith SFN) bleven in de fina­le van de landen­wed­strijd fout­loos en verze­ker­den zich hier­door van de eind­ze­ge. Het resul­taat van de vier­de ruiter, Gerco Schröder (Glock’s London NOP), deed er na drie combi­na­ties al niet meer toe.

Schröder maak­te tijdens zijn rit uitein­de­lijk een fout en brak zijn optre­den daar­na voor­tij­dig af. Zijn resul­taat kon als slech­te score worden geschrapt.

De winnende Nederlandse equipe bij de finale van de Nations Cup in Barcelona. (FEI/Dirk Caremans)
De winnen­de Nederlandse equi­pe bij de fina­le van de Nations Cup in Barcelona.
FEI / DIRK CAREMANS

Wereldkampioen Dubbeldam en Van der Vleuten bleven in de eerste twee ronden fout­loos. Vrieling kon daar­na de winst al veilig­stel­len. Hij volg­de het goede voor­beeld van zijn land­ge­no­ten. De equi­pe van bonds­coach Rob Ehrens behaal­de eerder dit jaar al de wereld­ti­tel in Frankrijk. Ook toen had Vrieling een beslis­sen­de rol. Hij bleef in die fina­le als enige foutloos.

Zijn optre­den van zater­dag was voor Vrieling extra speci­aal omdat hij met Bubalu de laat­ste grote wedstrijd reed. „Dit is echt abnor­maal. Ik heb bijna tranen in mijn ogen. Dit is heel bijzon­der”, aldus Vrieling na afloop. Hij betrok ook bonds­coach Ehrens nadruk­ke­lijk in het succes. „We hebben een sterk team met goede paar­den, maar onze bonds­coach is ook heel belang­rijk. Hij leert ons om ons te focus­sen. Hij weet ons op een posi­tie­ve manier te moti­ve­ren. We gelo­ven in hem.”

Ehrens bleef zelf beschei­den over zijn rol. „Wat is een bonds­coach zonder vier gewel­di­ge ruiters en vier gewel­di­ge paar­den? Zij zijn het die het hebben gedaan.”

Achter Nederland behaal­de Canada het zilver met 4 straf­pun­ten. Zweden eindig­de als derde met 8 straf­pun­ten. Nederland kreeg voor de eerste triomf in de Nations Cup een hoofd­prijs van 500.000 euro. Daarnaast was er nog extra geld te verde­len voor de ruiters die zowel in de kwali­fi­ca­ties als in de fina­le fout­loos bleven. Vrieling en Van der Vleuten slaag­den hier beiden in. Samen met de Duitser Daniel Deusser en de Zweed Hendrik von Eckermann moch­ten ze ook nog eens 200.000 euro verdelen.

gerelateerde berichten
Total
1
Share