Fraaie zege Kevin Jochems in wereldbeker Oslo

Share
  • 17 oktober 2021 18:58

door: redactie, 17 oktober 2021 18:58

📌 Oslo
📝 paardensportnoord

Kevin Jochems behaalde zondag bij de wereldbeker in Oslo een fantastische overwinning. De Nederlandse ruiter eiste met Turbo Z als laatste starter in de barrage de zege op en hield Pieter Clemens (BEL) op de tweede plaats.

Zeven combinaties wisten tot de barrage door te dringen. Clemens leek na een mooie rit met Hulde G de favoriet voor de overwinning, ondanks dat zijn merrie na een iets te korte wending even het spoor bijster was.

Wereldbeker Oslo Kevin Jochems
Kevin Jochems en Turbo Z tijdens hun winnende rit in Oslo.
📸 FEI | Helene Gjerde Aamdal

Toch werd de leidende Belg nog geklopt. Jochems reed als laatste in de barrage en leek niet heel snel te beginnen. Maar hij wendde zijn 12-jarige hengst ongelooflijk kort en dook met een tijd van 44.77 seconden nog aanzienlijk onder die van Clemens. De derde plaats was voor Jens Fredricson met Markan Cosmolit.