archief
contact
+31 6 53239630

Sophie Leube behoudt leiding bij span­nen­de Military Boekelo

ūüďĆ BOEKELO ‚ÄĒ De Military Boekelo-Enschede krijgt een onge¬≠kend span¬≠nen¬≠de apothe¬≠o¬≠se. Na de cross¬≠coun¬≠try staan zes combi¬≠na¬≠ties minder dan een spring¬≠fout van elkaar. De Duitse amazo¬≠ne Sophie Leube staat nog aan de leiding. 
Military Boekelo Sophie Leube

ūüďĆ Boekelo
ūüďĚ pers¬≠be¬≠richt | paardensportnoord

De Military Boekelo-Enschede krijgt een onge­kend span­nen­de apothe­o­se. Na de cross­coun­try staan liefst zes combi­na­ties met het afslui­ten­de onder­deel voor de boeg minder dan een spring­fout van elkaar.

De Duitse amazo¬≠ne Sophie Leube (cover¬≠fo¬≠to) behield met haar elfja¬≠ri¬≠ge brui¬≠ne merrie Jadore Moi de leiding door een fout¬≠lo¬≠ze terrein¬≠rit binnen de tijd.

Tim Lips en Lady Chin van ’t Moerven Z tijdens de cross-coun­try in Boekelo.
ūüďł Military Boekelo

Dat lukte ook twee­vou­dig Boekelo-winnaar William Fox-Pitt met de negen­ja­ri­ge brui­ne merrie Grafennacht uit Engeland en de Amerikaanse Tamra Smith met haar twaalf­ja­ri­ge vosruin Danito. De Engelse Europees kampi­oe­ne Nicola Wilson hield met de negen­ja­ri­ge Coolparks Sarco de lei even­eens schoon en staat vierde.

Tim Lips nog eerste in NK

Tim Lips, twee­de in de dres­suur, viel met de elf jaar oude merrie Lady Chin van ’t Moerven Z terug naar de 21ste plek in het klas­se­ment. De Brabander voert nog wel de rang­schik­king van de strijd om het nati­o­naal kampi­oen­schap aan. Hij heeft daar­in een voor­sprong van ruim vier punten op rege­rend kampi­oe­ne Merel Blom met haar pas acht­ja­ri­ge brui­ne ruin Crossborder Radar Love NOP. Debutant Thierry van Rheine ligt met zijn liefst acht­tien­ja­ri­ge brui­ne ruin op koers voor brons. Sanne de Jong lijkt met de twaalf jaar oude schim­mel­ruin weinig kans meer te maken op een plek op het podi­um van de nati­o­na­le titelstrijd.

Vier valpar­tij­en Nederlanders

De overi­ge vier combi­na­ties die voor Nederland aan de start kwamen, vonden stuk voor stuk hun Waterloo door een val in de cross­coun­try. Teamlid Jordy Wilken haak­te met Curacao af op hinder­nis 25, debu­tan­te Willemien van der Goes kwam met Ekino tot hinder­nis 13, Laura Hoogeveen strand­de in het zicht van de haven op hinder­nis 27 en de plan­nen van Merel Blom met titel­hou­der Ceda NOP vielen letter­lijk in het water van de combi­na­tie 20 en 21abc, de Bosvijver.

Merel Blom en Ceda N.O.P. tijdens de dres­suur. In de cross werd de combi­na­tie uitgeschakeld.
ūüďł Military Boekelo

Ceda NOP bleek nog niet veel behoef­te te hebben de cross vroeg­tij­dig te verla­ten, want de brui­ne merrie draaf­de de rest van het parcours met goede zin in haar eentje door, sprong nog zeven hinder­nis­sen en werd uitein­de­lijk pas op het hoofd­ter­rein staan­de gehouden…


gerelateerde berichten
Total
22
Share