archief
contact
+31 6 53239630

Sophie Leube over­tui­gend naar zege Military Boekelo

ūüďĆ BOEKELO ‚ÄĒ Na een zinde¬≠ren¬≠de ontkno¬≠ping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfja¬≠ri¬≠ge brui¬≠ne merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de dres¬≠suur de leiding had, winna¬≠res van de Military Boekelo-Enschede. Tim Lips werd Nederlands kampioen. 

ūüďĆ Boekelo
ūüďĚ pers¬≠be¬≠richt | paar¬≠den¬≠sport¬≠noord
ūüďł Ashley Claus | Claus Close Up

Na een zinde­ren­de ontkno­ping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfja­ri­ge brui­ne merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de dres­suur de leiding had, winna­res van de jubi­le­u­me­di­tie van Military Boekelo-Enschede.

De 34-jari¬≠ge amazo¬≠ne uit Hamm kon haar geluk niet op. ‚ÄěDit is enorm opwin¬≠dend‚ÄĚ, vond Leube. ‚ÄěBoekelo is pas onze twee¬≠de lange vier ster. Ik weet dat mijn paard alles kan, ze is de beste van de wereld. Ik ben over¬≠wel¬≠digd door dit succes. We zijn een gewel¬≠dig team sinds haar vijf¬≠de. We zijn beloond voor onze vlijt en doorzettingsvermogen.‚ÄĚ

Military Boekelo Sophie Leube
De Duitse amazo¬≠ne Sophie Leube en haar elfja¬≠ri¬≠ge brui¬≠ne merrie Jadore Moi tijdens de cross.
ūüďł Ashley Claus | Claus Close Up

Bewust had de amazo¬≠ne, die een jaar of dertien gele¬≠den in Boekelo als groom optrad voor haar land¬≠ge¬≠noot Peter Thomsen, voor¬≠af het knop¬≠je uitge¬≠scha¬≠keld dat aangaf dat met vijf concur¬≠ren¬≠ten binnen een spring¬≠fout een uiterst span¬≠nen¬≠de fina¬≠le wacht¬≠te. ‚ÄěOok al omdat ik giste¬≠ren al heel geluk¬≠kig was na onze heer¬≠lij¬≠ke cross. Dat we ook nog winnen, maakt het hele¬≠maal tot een wonder. Dit is met afstand mijn groot¬≠ste succes tot nu toe. Ik ben super blij.‚ÄĚ

William Fox-Pitt werd twee¬≠de met Grafennacht. De Engelsman werd daar¬≠door net niet de eerste ruiter die ‚ÄėBoekelo‚Äô voor de derde keer op zijn naam schreef. De Fransman Sidney Dufresne was met Tresor Mail goed voor de derde plaats.

Minder uitbun­dig

Tim Lips is voor de vijf¬≠de keer in zijn loop¬≠baan nati¬≠o¬≠naal kampi¬≠oen even¬≠ting. De Brabander stel¬≠de ondanks een spring¬≠fout in het afslui¬≠ten¬≠de sprin¬≠gen van Military Boekelo-Enschede de titel veilig met Lady Chin van ‚Äôt Moerven Z. De Brabander rela¬≠ti¬≠veer¬≠de zijn titel en acht¬≠tien¬≠de plek in het eind¬≠klas¬≠se¬≠ment echter wel. ‚ÄěIk heb vandaag niets anders gedaan dan de ande¬≠re dagen. Ik wilde zo goed moge¬≠lijk rijden en dat zou ik wel zien wat het resul¬≠taat zou zijn. Ik heb nu bewust wat minder uitbun¬≠dig gedaan dan bij mijn vori¬≠ge titels. Het is toch wat anders of je in Boekelo de titel pakt met een twee¬≠de of derde plaats, of zoals nu met een achttiende.‚ÄĚ

Het podi¬≠um bij het NK, met in het midden kampi¬≠oen Tim Lips.
ūüďł Ashley Claus | Claus Close Up

Lips moest in de ochtend¬≠uren zelfs nog even vrezen voor zijn deel¬≠na¬≠me aan de afslui¬≠ten¬≠de spring¬≠proef. Hoofdveterinair Jan Kraai liet hem na een verblijf in de holding box nog twee keer opdra¬≠ven met zijn elf jaar brui¬≠ne merrie, die zater¬≠dag in de cross een hoef¬≠ij¬≠zer was kwijt¬≠ge¬≠raakt en daar¬≠aan een wat gevoe¬≠lig rech¬≠ter voor¬≠been over¬≠hield. ‚ÄěDaar heb ik geen moei¬≠te mee‚ÄĚ, vond Tim Lips. ‚ÄěAls een dieren¬≠arts iets ziet, is het belang¬≠rijk dat even te controleren.‚ÄĚ

Een moei¬≠lijk jaar

Merel Blom had ondanks de twee¬≠de plaats in de nati¬≠o¬≠na¬≠le titel¬≠strijd moei¬≠te haar emoties na afloop te bedwin¬≠gen. Ze bracht haar pas acht¬≠ja¬≠ri¬≠ge Crossborder goed aan de finish, maar daar stond de vroeg¬≠tij¬≠di¬≠ge uitscha¬≠ke¬≠ling van Ceda NOP tegen¬≠over na een val in de twee¬≠de water¬≠com¬≠bi¬≠na¬≠tie. ‚ÄěHet is heel lastig mijn gevoel te omschrij¬≠ven. Het is een moei¬≠lijk jaar voor mij, omdat ook de Spelen in Tokio en het EK in Zwitserland niet liepen zoals ik me had voor¬≠ge¬≠steld. Je leert ervan te incas¬≠se¬≠ren en nede¬≠rig te zijn.‚Äú
Haar pres­ta­tie met Radar Love geeft haar echter moed voor de dag van morgen.

Debutant

De 21-jari¬≠ge Thierry van Reine debu¬≠teer¬≠de tijdens de Military Boekelo-Enschede met ACSI Harry Belafonte en eindig¬≠de in het klas¬≠se¬≠ment als veer¬≠tig¬≠ste en als nummer drie in de strijd om het nati¬≠o¬≠naal kampi¬≠oen¬≠schap. ‚ÄěHet was een fantas¬≠ti¬≠sche erva¬≠ring om in deze wedstrijd voor zoveel publiek in de cross van start te mogen gaan. Mijn paard heeft deze wedstrijd in het verle¬≠den twee¬≠maal gelo¬≠pen onder Alice Naber, dus hij wist wat van hem verwacht werd. Hij heeft onge¬≠loof¬≠lijk zijn best gedaan. Even leek het er op dat we in de cross tegen een weige¬≠ring waren aange¬≠lo¬≠pen maar het door onze bonds¬≠coach Andrew Heffernan inge¬≠dien¬≠de protest werd terecht toegewezen.‚ÄĚ

Gebrek aan ervaring

Van Reine vervolgt: ‚ÄěHet was wel jammer dat we in het afslui¬≠ten¬≠de spring¬≠par¬≠cours drie balken uit de lepels wier¬≠pen. Dat verwijt ik me zelf, maar het kwam misschien ook voort uit een gebrek aan erva¬≠ring. Ik hoop komend jaar mijn pres¬≠ta¬≠tie aanzien¬≠lijk te verbe¬≠te¬≠ren en kan ieder¬≠een verze¬≠ke¬≠ren daar hard aan te gaan werken‚ÄĚ, aldus van Reine die in zijn vader Ramon een uitste¬≠ken¬≠de stimu¬≠la¬≠tor heeft.

Ramon van Reine reed meer­de­re malen Boekelo met toppaar­den als Rock of Massada en Golan Heights. De door ACSI uitge­loof­de Rooky of the Year Prijs ging naar de Zweedse Lina Forsberg met Kaizen die als debu­tan­te op een voor­tref­fe­lij­ke twaalf­de plek in het eind­klas­se­ment beslag legde.

De Longines FEI Nations Cup ging naar Zweden. Groot-Brittanni√ę won de laat¬≠ste wedstrijd in Boekelo, voor de Verenigde Staten en Duitsland. Nederland eindig¬≠de als zesde.

Uitslag Military Boekelo 2021

  1. Sophie Leube (DUI) / Jadore Moi ‚ÄĒ 24,8 strafpunten
  2. William Fox-Pitt (GBR) / Grafennacht ‚Äď 26,1 strafpunten
  3. Sidney Dufresne (FRA) / Tresor Mail ‚Äď 27,0 strafpunten
  4. Tim Lips / Lady Chin van ‚Äôt Moerven Z ‚Äď 45,3 strafpunten
  5. Merel Blom ‚Äď Crossborder Radar Love N.O.P. ‚Äď 51,0 strafpunten
  6. Thierry van Reine / ACSI Harry Belafonte ‚Äď 79,7 strafpunten
  7. Sanne de Jong / Enjoy ‚Äď 105,5 strafpunten

gerelateerde berichten
Total
2
Share