Marieke van der Putten vooraan in GPS Indoor Friesland met ‘beste proef ooit’

Share
  • 22 oktober 2023 19:36

door: redactie, 22 oktober 2023 19:36
Leeuwarden
stegen.net | persbericht
foto: Digishots

Marieke van de Putten won bij Indoor Friesland de slotrubriek van het dressuurgedeelte. Met Tørveslettens Titanium RS2 behaalde ze een emotionele zege in de Grand Prix Special.

Wie vrijdag na de Grand Prix nog twijfelde, zal dat nu zeker niet meer doen. Marieke van der Putten en haar Tito zijn definitief terug van weggeweest en aan de lach van Marieke te zien, voelde het geweldig aan. De score bedroeg maar liefst 75.808%.

Als tweede mocht de Duitse Ingrid Klimke zich opstellen. De veelzijdige amazone startte de elfjarige merrie First Class 92 (Fuerstenball Old x Bergamon) en behaalde een score van 71.574%. De derde plaats was voor Hans Peter Minderhoud met zijn blikvanger Invictus (Jack Sparrow x Voice). Invictus is een tienjarige hengst en de score bedroeg 70.19%.

Beste proef ooit 

Marieke van der Putten: ,,Ik ben nu echt heel gelukkig. Dit was echt onze beste proef ooit. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Tito kan nog iets meer balans krijgen, het totaalbeeld kan nog mooier, maar voor nu kan het eigenlijk niet beter. Voor nu is dit vooral een heel speciaal moment na alles wat we meegemaakt hebben. Ik ben alleen al heel blij dat hij er nog is en dan onze beste proef ooit rijden. Dit maakt het hele verhaal nog emotioneler.”

,,Indoor Friesland 2023 in drie woorden? Emotioneel, leerzaam, fantastisch. Wat mij betreft ben ik volgend jaar weer van de partij. Dit concours is een aanwinst voor de Nederlandse dressuursport, mede omdat het een concours is met de allure van de allergrootste concoursen. Voor onze paarden is dit echt een hele goede leerschool.”