Corona zet ook streep door wereld­beker Basel

  • 30 december 2021 14:03
door: redactie, 30 december 2021 14:03

Ook de wereldbeker krijgt steeds meer te maken met de gevolgen van corona. Donderdag werd bekend dat de Longines CHI Classics Basel geen doorgang zal vinden. De wedstrijd in de St. Jakobshalle stond de in de boeken voor 13 t/m 16 januari.

De hoofdpiste van het CSI Basel.

Het was in eerste instantie niet de organisatie zelf die de stekker er uittrok. Het Kanton Basel trok de eerder verleende toestemming weer in. Het concours zou wel zonder publiek plaats mogen vinden, maar daar ziet de organisatie weer niets in, met als gevolg afgelasting.

‘We hebben tot het laatste moment alles geprobeerd’

Voorzitter Thomas Straumann

Voorzitter Thomas Straumann van de Zwitserse organisatie is teleurgesteld. ,,Het is het tweede jaar op rij dat het niet doorgaat. We hebben tot het laatste moment alles geprobeerd en alles leek vooraf zo mooi: veel topruiters, uitverkochte sponsorruimtes en een record aan verkochte kaartjes.”

De springruiters in de West-Europese league kunnen voor de wereldbeker nu alleen nog naar Bordeaux en Gothenburg. De finale in Leipzig staat gepland van 6 tot en met 10 april.