archief
contact
+31 6 53239630

Corona zet ook streep door wereld¬≠beker Basel

ūüďĆ BASEL ‚ÄĒ De wereld¬≠be¬≠ker sprin¬≠gen in het Zwitserse Basel gaat van¬≠wege corona niet door. Het eve¬≠ne¬≠ment stond gepland van 13 tot en met 16 janu¬≠ari 2022. 

Ook de wereld­be­ker krijgt steeds meer te maken met de gevol­gen van corona. Donderdag werd bekend dat de Longines CHI Classics Basel geen door­gang zal vin­den. De wed­strijd in de St. Jakobshalle stond de in de boe­ken voor 13 t/m 16 januari.

De hoofd¬≠piste van het CSI Basel.

Het was in eer­ste instan­tie niet de orga­ni­sa­tie zelf die de stek­ker er uit­trok. Het Kanton Basel trok de eer­der ver­leende toe­stem­ming weer in. Het con­cours zou wel zon­der publiek plaats mogen vin­den, maar daar ziet de orga­ni­sa­tie weer niets in, met als gevolg afgelasting.

‚ÄėWe heb¬≠ben tot het laat¬≠ste moment alles geprobeerd‚Äô

Voorzitter Thomas Straumann

Voorzitter Thomas Straumann van de Zwitserse orga¬≠ni¬≠sa¬≠tie is teleur¬≠ge¬≠steld. ‚ÄěHet is het tweede jaar op rij dat het niet door¬≠gaat. We heb¬≠ben tot het laat¬≠ste moment alles gepro¬≠beerd en alles leek vooraf zo mooi: veel top¬≠rui¬≠ters, uit¬≠ver¬≠kochte spon¬≠sor¬≠ruim¬≠tes en een record aan ver¬≠kochte kaartjes.‚ÄĚ

De spring¬≠rui¬≠ters in de West-Europese lea¬≠gue kun¬≠nen voor de wereld¬≠be¬≠ker nu alleen nog naar Bordeaux en Gothenburg. De finale in Leipzig staat gepland van 6 tot en met 10 april.


gerelateerde berichten
Total
4
Share